Nederlands MediaNetwerk

De blog van Diederik Bogaard (17)

Nieuwe opleiding “Kookstudiokok” moet kookstudiobranche verder professionaliseren

Oisterwijk 12-09-2011. De Horeca Academie en de Nederlandse Kookstudio Classificatie (NKC) hebben de handen ineengeslagen voor de ontwikkeling van een nieuwe opleiding speciaal afgestemd op de kookstudiobranche. De opleiding tot “kookstudiokok” moet de branche een positieve impuls geven waarmee het zich verder kan professionaliseren.

De opleiding is opgezet voor ambitieuze kookstudiokoks die de puntjes op de i willen zetten, maar ook voor de vele freelancers die kooklessen verzorgen…

Doorgaan

Toegevoegd door Diederik Bogaard op 12 September 2011 op 9.08 — Geen reacties

Jaaroverzicht Kookstudiobranche 2010

Wat waren de ontwikkelingen in 2010 binnen de kookstudiobranche? Wat is er allemaal gebeurd en wat zijn de trends voor 2011? Kookstudiogids.nl zet ze voor u op een rijtje. 487 kookstudio's in Nederland Momenteel telt Nederland 487 kookstudio's, 87 meer dan eind 2008. Hierin zijn niet meegenomen de vele restaurants die periodiek kookworkshops verzorgen. De Kookstudiobranche blijft gestaag groeien ondanks het slechte huidige economische klimaat.… Doorgaan

Toegevoegd door Diederik Bogaard op 30 November 2010 op 16.43 — Geen reacties

Taste of Okura bekroond met 5-sterren door Nederlandse Kookstudio Classificatie (NKC).

De kookstudio van het Okura hotel in amsterdam, Taste of Okura, ontving de afgelopen week de hoogste onderscheiding van de Nederlandse Kookstudio Classificatie (NKC). Met maar liefst 5-sterren schaart de kookstudio van het Okura hotel zich bij de beste 28 kookstudio's van Nederland met een 5-sterren classificatie. Momenteel telt Nederland 482 kookstudio's. Naast de 28 vijf-sterren kookstudio's zijn er in nederland 13 kookstudio's met een 4-sterren classificatie. U kunt deze kookstudio's… Doorgaan

Toegevoegd door Diederik Bogaard op 7 Oktober 2010 op 12.14 — Geen reacties

Kookstudio Remco van den heuvel: bourgondisch genieten in Brabant

Klassiek en bourgondisch. Zo laat de keuken van kookstudio van eigenaar Remco van den Heuvel zich het beste omschrijven. In deze kookstudio leer je een bonbon van zalm en coquille maken met een beurre blanc saus, maar ook kikkerbilletjes in looksaus of gevulde kipfilet met kruidenfarce met portsaus. In kookstudio Remco van de Heuvel vind je alles waardoor Brabant zo bekend is geworden: gastvrijheid, gemoedelijkheid, een uitmuntende kok en de lekkerste gerechten authentiek bereid volgens de leer… Doorgaan

Toegevoegd door Diederik Bogaard op 22 Juni 2010 op 22.41 — Geen reacties

Nederland telt inmiddels 10 vijf-sterren kookstudio's

Persbericht. Oisterwijk/19 mei 2010



Nederland telt momenteel 10 vijf-sterren kookstudio's en 3 vier-sterren kookstudio's. Crème de la crème van de Nederlandse kookstudiobranche meldt zich om zich te laten classificeren door de Nederlandse Kookstudio Classificatie (NKC).



Een kleine drie weken geleden ontvingen Vanessa Buurman en Chris Janssen van kookstudio Buurman & Janssen als eerste kookstudio van Nederland de 5-sterren classificering van de NKC. De hoogste… Doorgaan

Toegevoegd door Diederik Bogaard op 18 Mei 2010 op 22.36 — Geen reacties

Sterren kookstudio's volgeboekt

Het sterrensysteem van de Nederlandse Kookstudio Classificatie (NKC) werpt zijn vruchten af. De kookstudio's die zijn geclassificeerd reageren enthousiast door de sterke toename van cliënteel door de classificatie. Vele van deze kookstudio's zijn voor de komende maanden al volledig volgeboekt.



De vraag naar een classificatiesysteem voor kookstudio's is in de afgelopen jaren enorm gegroeid. Niet alleen vanuit de consument en het bedrijfsleven maar ook vanuit de kookstudiobranche… Doorgaan

Toegevoegd door Diederik Bogaard op 28 April 2010 op 14.00 — Geen reacties

NKC introduceert sterrensysteem voor kookstudio's

.









Persbericht

Oisterwijk 8 april 2010





De Nederlandse…

Doorgaan

Toegevoegd door Diederik Bogaard op 8 April 2010 op 12.43 — Geen reacties

Kookstudio's telefonisch slecht bereikbaar

Uit onderzoek van Kookstudiogids.nl blijkt dat kookstudio's telefonisch slecht bereikbaar zijn. Meer dan de helft van de kookstudio's in Nederland neemt de telefoon niet op als je belt.

Een kookstudio's is een bedrijf dat kookworkshops verzorgt op een eigen locatie. Hier kun je leren koken op velerlei niveaus en volgens vele formules. Als ze de telefoon opnemen tenminste. Koken in een kookstudio kun je namelijk alleen op afspraak.…

Doorgaan

Toegevoegd door Diederik Bogaard op 23 Maart 2010 op 13.00 — Geen reacties

Kookstudio CucinaUva te Neck: Een omweg waard.



Als je echt Italiaans wilt leren koken, is er in Nederland eigenlijk maar één optie. Dan moet je gewoon naar CucinaUva in Neck (NH).

Het plaatsje Neck vind je in een oerhollands landschap van weilanden, grutto's en slootjes vlakbij de Beemster en Landsmeer. Je verwacht het niet, juist hier, een van de beste Italiaanse restaurants of kookstudio's van Nederland te vinden.

In het pand van Mario sr. vindt je restaurant…

Doorgaan

Toegevoegd door Diederik Bogaard op 9 Maart 2010 op 20.00 — Geen reacties

Onzin over voeding tiert welig op internet

Ja, het moet er even uit. Sommige nieuwsartikelen over voeding zijn zo tenenkrommend dat ik even wat ventilatieruimte nodig heb. Graag nomineer ik onderstaande nieuwsitem voor het slechtste nieuwsartikel van het jaar. In de categorie voeding wel te verstaan.

Onderstaand artikel stelt dat te veel fruit, of meer bepaald de suiker fructose dat in fruit zit, eigenlijk slecht voor je is. Het zorgt ervoor dat je meer honger krijgt en kan hartziekten en diabetes veroorzaken. Klinkklare onzin…

Doorgaan

Toegevoegd door Diederik Bogaard op 24 Februari 2010 op 14.30 — Geen reacties

Trend 2010: Groen koken

Column van Diederik Bogaard voor Kookstudiogids.nl Kookstudio's opgelet! 2010 wordt het jaar van het groene koken. Maar wat is groen koken en waar kun je groen leren koken? Met de klimaattop in Kopenhagen in ons achterhoofd, het voedingscentrum dat ons bestookt met televisiespots om vooral bewuster te gaan eten (Jij betaald, dus jij bepaald het) en steeds meer verzekeringsmaatschappijen die korting geven op polissen als je vegetarisch eet, kun je er in 2010 niet meer omheen: Je bent niet hip… Doorgaan

Toegevoegd door Diederik Bogaard op 11 December 2009 op 15.42 — 1 commentaar

Paniek! Koken met kerst

Hoe ga je dat nou oplossen. Je kunt nog geen ei koken maar hebt wel in een enthousiaste bui je hele familie uitgenodigd en belooft zelf te koken. Op de koop toe zijn die ook nog eens heel verwend en gaan ze alleen voor het allerbeste. Al eens gedacht aan een kookworkshop bij een kookstudio? Het kan nog! Talloze kookstudio's hebben speciale kerstprogramma's op touw gezet om jou te leren koken in kerstsfeer. Ga snel naar

www.kookstudiogids.nl en… Doorgaan

Toegevoegd door Diederik Bogaard op 8 December 2009 op 15.03 — Geen reacties

Kookstudio De Kokkerie uit Delft wint kookwedstrijd Grand Prix Culinaire 2009

Persbericht 16-november-2009



Tijdens culinair evenement Eten & Drinken 2010 in Den Haag vond gisteren de finale plaats van de nieuwe kookwedstrijd voor kookstudiohouders ‘Grand Prix Culinaire 2009’. Initiatiefnemers Stichting European Cookery school Association (ECA) en foodmagazine delicious. hadden gekozen voor het thema ‘duurzaam gevangen vis’. Kookstudio De Kokkerie uit Delft behaalde de eerste plaats en won daarmee een duo-stoomoven van hoofdsponsor KitchenAid ter waarde van… Doorgaan

Toegevoegd door Diederik Bogaard op 16 November 2009 op 23.15 — Geen reacties

Kookstudiogids.nl bedient veggies en raw foodies met gratis dienst .

Een kookworkshop boeken bij een goede kookstudio blijkt niet zo makkelijk als gedacht. Nederland telt momenteel 464 kookstudio's en de diversiteit is enorm. Hoe weet je als je een kookworkshop boekt dat je bij een goede kookstudio terecht komt? Het staat in ieder geval niet op de voordeur van de kookstudio. Nog moeilijker wordt het als je bijvoorbeeld een vegetarische, veganistische of raw food kookworkshop zoekt bij jou in de buurt. De nieuwe gratis service van Kookstudiogids.nl kan dan een… Doorgaan

Toegevoegd door Diederik Bogaard op 11 November 2009 op 22.17 — Geen reacties

Kookstudiobranche nog steeds in zwaar weer

Ruim 60 procent van de 466 kookstudio's die Nederland momenteel telt, geeft aan last te hebben van de economische crisis. Dit bleek uit een marktonderzoek uitgevoerd door Kookstudiogids.nl.



De kookstudiomarkt is in sterke mate afhankelijk van bedrijfsuitjes. Met name de bankensector laat het afweten. Opmerkelijk feit volgens Kookstudiogids.nl is dat de groei van het aantal kookstudio's dit jaar is toegenomen met 26 nieuwe vestigingen. Voor zover bekend zijn er dit jaar geen… Doorgaan

Toegevoegd door Diederik Bogaard op 10 November 2009 op 11.59 — Geen reacties

Gratis dienst Kookstudiogids.nl helpt consument en bedrijf met het zoeken naar een goede kookstudio.

De diversiteit aan kookstudio's is in Nederland enorm. Het wordt voor consument en bedrijfsleven steeds moeilijker om een onderbouwde keuze te maken voor een goede kookworkshop waar kookplezier is verzekerd. Kookstudiogids.nl, sponsor van onder andere de “Nationale Kookstudio Week”, “kinderboekenweek 2009” en de “Grand Prix Culinaire” wil iedereen gratis helpen om een goede kookstudio te vinden naar zijn wens. Vanaf nu kun je met het servicenummer 013-590 52 03 van Kookstudiogids.nl in het hele… Doorgaan

Toegevoegd door Diederik Bogaard op 10 November 2009 op 11.40 — Geen reacties

Interviews

[Interview] John Olivieira over de Publieke Omroep Amsterdam, orde op zake stellen en klaar zijn voor de toekomst

John Olivieira is zelfstandig strategic business consultant. Eerder was hij onder meer algemeen directeur van de Publieke Omroep Amsterdam. Op de bank bij Bas Vlugt vertelt hij over zijn werk voor de Publieke Omroep Amsterdam en andere uitdagingen

[Interview] Henk Jan van Neerbos over opening Kinepolis-bioscoop in Haarlem Schalkwijk

Kinepolis heeft op 8 oktober 2020 een bioscoop geopend in de Haarlemse wijk Schalkwijk, waar het winkelcentrum wordt herontwikkeld. We spraken met Henk Jan van Neerbos, theatermanager van Kinepolis Haarlem

[Interview] Hanna Verboom: Spreading great stories is de missie van Cinetree

Het on-demandfilmplatform Cinetree bestaat zes jaar. Opgezet vanuit een passie voor het willen brengen van mooie verhalen via films, heeft Hanna Verboom haar droom werkelijkheid gemaakt. We spraken met deze oprichtster van het platform

[Interview] Patrick van Hooy over het medialandschap, branded content en special interest

Patrick van Hooy is oprichter en CEO van Value Zipper. Het bedrijf biedt advertentieruimte aan in media van achttien uitgevers, van magazines, puzzelkranten tot aan bioscoopreclame

[Nederlands MediaNetwerk TV] Dolf Weverink over taalgebruik in pitches, trainingen en tegengif

Dolf Weverink is uitgever, tekstschrijver, columnist en schrijfcoach. Op de bank bij Nederlands MediaNetwerk TV vertelt hij over taal, zijn uitgeverij en de medische thriller Antidotum

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns

[Column] Bob Goulooze: Dom en dommer

In de steeds zichtbaardere strijd tegen nepnieuws en taps toelopende informatiefuiken is een initiatief van D66, de partij van ja zeggen maar nee doen, en twijfelpartij CDA gelanceerd

[Column] Fleur Willemijn van Beinum: Help content for hot leads and short sales

Help content claims your leadership par excellence. If you show-and-tell your pride and passion for what you do, and know how to do this in an informative and functional way, you proof that know what you are doing. And that’s (part of) being a leader

[Column] Paola Cassone: Wat ons blij maakt tijdens de coronacrisis

Alle beetjes helpen in deze sombere tijden: daarom heb ik het Ipsos Global Happiness 2020 onderzoek gelezen, waarin voor het eerst Nederland ook wordt gemeten, samen met 26 andere landen

[Column] Dolly van den Akker: Contentmarketing begint nooit met content

Merken zien steeds beter in dat relevante content het verschil maakt in het leggen van echt en langdurig contact met consumenten. Zeker nu consumenten earned media en owned kanalen als betrouwbaarder ervaren dan paid media

Jeroen Verkroost: Among Us, Netflix, Formule 1, Guidinc, Fabeltjesfuik en Mario Kart Home

Jeroen Verkroost speurt het internet af naar de interessantste artikelen over media, mediagebruik en trends in de branche

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden