Nederlands MediaNetwerk

Het Nazi regime leerde in 1936 dat politiek en de Olympische Spelen moeilijk samengaan. Geheel in strijd met de destijds heersende opvattingen won de zwarte atleet Jesse Owens vier gouden medailles. Desalniettemin willen beide presidentskandidaten gaan adverteren tijdens de Spelen. Een uitzonderlijke beslissing die niet geheel zonder risico is.

Kandidaten spenderen normaal gesproken hun advertentiegeld aan lokale radio en televisie. Regio`s waar het erom gaat spannen in november worden zo overdonderd met spotjes; en staten die de kandidaten of sowieso gaan verliezen of al zo goed als zeker in hun zak hebben laten ze met rust.

De regie van de Spelen is echter in handen van de landelijke zender NBC. En als Obama en McCain dezelfde 25 miljoen Amerikanen kunnen bereiken die iedere avond naar de Spelen in Athene keken willen ze best een uitzondering maken. Ook de bedragen die de kandidaten willen neerleggen is ongekend. Obama`s 5 miljoen dollar is het hoogste bedrag dat een kandidaat de laatste 30 jaar tijdens de Spelen wil gaan uitgeven; McCain is nog in overleg, maar hij zal zeker niet achter willen blijven.

Met zo`n miljoenenpubliek wil je natuurlijk wel goed voor de dag komen. Gelukkig heeft President Bush ook daarin het voorbeeld gegeven van hoe het niet moet. In 2004 verschenen in één van zijn campagnereclames de vlaggen van Afghanistan en Irak en zei de voice over, “At this Olympics there will be two more free nations, and two fewer terrorist regimes.” De middenvelder van Iraakse Olympische voetbalelftal was 'not amused.' “Iraq as a team does not want Mr. Bush to use us for the presidential campaign. He can find another way to advertise himself.”

Maar wat de kandidaten ook verzinnen het zal recht tegen de Olympische gedachte ingaan. Winnen is in hun tak van sport immers belangrijker dan meedoen.

Weergaven: 41

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden