Nederlands MediaNetwerk

Affilinet: Ruim zestig procent Nederlanders deelt online aanbiedingen met vrienden en familie

Gemiddeld stuurt ruim zeventig procent van de Europese internetters leuke of interessante aanbiedingen door aan bekenden. Van alle Europeanen scoren de Spanjaarden het hoogst: maar liefst 94 procent van hen deelt aanbiedingen op internet met vrienden en familie. Ze worden gevolgd door de Britten met 77 procent en de Duitsers met 73 procent. Van de Nederlanders vertelt 63 procent anderen over aanbiedingen die ze online gevonden hebben. Daarnaast staan Nederlandse consumenten het meest open voor online advertenties. Twaalf procent verklaart op basis van deze advertenties aankopen te doen. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Affilinet in Nederland, Groot-Brittannië, Spanje en Frankrijk. Het onderzoek is uitgevoerd in juni 2010, onder 2.566 respondenten.

De opvallende uitkomsten uit het Affilinet-onderzoek betekenen goed nieuws voor adverteerders op internet. Als een vriend, kennis of familielid iemand een advertentie doorstuurt, is de kans groot dat de ontvanger deze e-mail opent en bewust naar de aanbieding kijkt. Een bekende afzender komt tevens de geloofwaardigheid van de (kortings)actie ten goede. Voor internetadverteerders is het dan ook een aanrader om op websites buttons te plaatsen, waarmee mensen eenvoudig een product kunnen aanbevelen aan iemand anders.

Van alle respondenten zijn de Nederlanders het minst beïnvloedbaar door kortingscodes. 74 procent van de Nederlandse respondenten zegt dat vouchercodes geen effect hebben op hun houding ten opzichte van een merk.

“Dit onderzoek bevestigt nogmaals het toenemend belang van online advertising. De resultaten laten zien dat mensen wel degelijk oog hebben voor aanbiedingen op het web en deze ook nog eens vaak doorsturen. Door het ze makkelijk te maken, wordt je bereik nog groter”, zegt Bas Rogaar, Country Manager Nederland bij Affilinet. “Er is een duidelijke trend waarneembaar dat door het gebruik van sociale media mensen ook meer geneigd zijn om naast informatie en entertainment ook aanbiedingen en kortingsacties te delen. Daarom is het als adverteerder zeer lucratief om affiliate marketing volledig op te nemen in de marketingstrategie.”

www.affili.net

Weergaven: 56

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden