Nederlands MediaNetwerk

Affilinet, een van de grootste affiliate-netwerken in Europa met meer dan 1.600 programma’s, is toegetreden tot het Interactive Advertising Bureau Nederland (IAB). Het IAB is de onafhankelijke branchevereniging en het kennisplatform op het gebied van online advertising, interactive marketing, mobile advertising en internet-televisie (iTV). affilinet is lid geworden van het IAB om bij te dragen aan de professionalisering van de branchevereniging en de affiliate-marketingsector. Daarnaast ondersteunt het bedrijf bij de positionering van het IAB als kennisplatform en vraagbaak voor de pers.

De instelling van de Taskforce Affiliate Marketing door het IAB begin dit jaar was een belangrijke overweging voor Affilinet om lid te worden van het IAB. Deze taskforce zal de komende jaren de drijvende kracht achter de professionalisering van de branche zijn. Tevens zal deze denktank zich inzetten voor meer kennisdeling en de ontwikkeling van instrumenten om de sector transparanter en efficiënter te maken.

Het komende jaar gaat de Taskforce Affiliate Marketing zich concreet bezighouden met het opzetten van een Affiliate Marketing Monitor die de omvang van de sector in kaart moet brengen, met het opzetten van een opleiding Affiliate Marketing en met het formuleren van richtlijnen en gedragsregels.

“Bij mijn aantreden begin dit jaar zag ik een lidmaatschap van het IAB als een van de eerste stappen die we als Affilinet moeten nemen. We vinden een club als het IAB ongelooflijk belangrijk voor het professionaliseren van onze branche, maar ook als kennisplatform. Elk professioneel affiliate-marketingbedrijf moet zich aansluiten bij deze club”, zegt Bas Rogaar, Country Manager Nederland bij Affilinet. “Als alle goedwillende affiliate-marketeers zich verenigen en zich inzetten voor een volwassen, transparante affiliate-markt, creëren we voldoende massa en kan er verder geïnvesteerd worden in kwaliteit en eenduidigheid binnen onze branche. Alleen dan winnen we het vertrouwen van adverteerders en uitgevers. En dit is een voorwaarde voor verdere groei van de affiliate-sector.”

www.affili.net
www.iab.nl

Weergaven: 35

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden