Nederlands MediaNetwerk

Alles is anders als het jezelf aangaat. Ik heb aardig wat strategiesessies bij organisaties gedraaid, veel soorten plannen geschreven en merk-, kern- of wat voor waarden ook, mogen herijken. Nu ben ik voor mezelf bezig want de kogel is door de kerk, ik word zelfstandig ondernemer! Ad interim, freelancer, ZZP’er.

Omdat ik graag goed beslagen ten ijs wil komen besluit ik om naast een ondernemersplan en een OGSM natuurlijk ook een creatieve briefing te schrijven voor vriendin Grafisch Vormgever. De briefing kan niet zonder mijn merkwaarden. Het is lastig om je persoonlijke waarden in drie woorden te vatten.

Ik pak het boekje van Van Zwieten & Van de Grift, Het merk IK®, er eens bij en lees de openingszin ‘Je wordt toch wel in een hokje gestopt, bepaal zelf welk hokje dat is’. Dat is zó waar. Vaak genoeg heb ik een rijtje criteria opgesomd, opdat een bureau een mooie target group voor mij kon samenstellen. Ik lees nieuwsgierig verder. ‘Doen waar je goed in bent’, kopt hoofdstuk 1. Yes, beaam ik hardop, daar is het me precies om te doen!

Sterk, onderscheidend, geloofwaardig, persoonlijk, overtuigend. Die woorden moeten aan veel criteria voldoen. Daarnaast mag het ook nog iets zeggen over je capaciteiten of talenten. Ik merk dat het boekje mij aanzet tot nadenken. Ik wik en weeg wat en leg enkele suggesties voor aan intimi en maak op pagina 84 – van de 164 – al een keuze. Om daarna de rest door te lezen en te beoordelen of ik bij mijn keuze blijf. En dat blijf ik.

Mijn merkwaarden: Passie, Spitsvondig en bovenal Betrokken!

Weergaven: 120

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden