Nederlands MediaNetwerk

Aan de Bavaria-affaire heb ik weinig meer toe te voegen, behalve dan dat de FIFA en Budweiser pr-regel nummer een genegeerd hebben, namelijk direct de angel uit de controverse halen. Meneer Budweiser had gewoon op z’n Obama’s moeten zeggen: “Slimme jongens bij dat Hollandse brouwertje, lekkere mazen in de wet gevonden, altijd welkom voor een grote mensen-biertje!”

De Amerikaanse brouwer had samen met de FIFA een sportieve indruk achtergelaten en de schaars geklede babes waren periodieke blikvangers gebleven in plaats van martelaren voor de vrijheid van het biervertier.
Genoeg hierover, maar niet over het uiterlijk vertoon. Tijdens de wanvertoning van de Engelsen tegen Algerije, kwam David Beckham veelvuldig van top tot teen in beeld. Als actieve international lag de nadruk ook al meer op zijn kapsels dan op de voetbalverrichtingen, maar zijn ijdeltuiterij werd nog gecompenseerd door goede vrije trappen en een voorbeeldige inzet.
In de dug-out lijkt hij met zijn retro-Elvis kapsel en strak gesneden pak zo van de catwalk gelopen. Da’s allemaal leuk en aardig als de resultaten goed zijn, maar op basis van het gezegde ‘kleren maken de man’, zal het contrast tussen het dandy-gedoe en de afgang mede hebben bijgedragen tot het snerpende fluitconcert van Joe Sixpack op de tribune. Als je haar maar goed zit, is de rest niet oké.

De Duitsers lijken zich er evenzeer van bewust dat voetbal Holiday on Ice-achtige vormen begint aan te nemen. De basis is sport, maar het oog wil ook wat. Voetbal is steeds minder oorlog en steeds meer entertainment. Joachim Löw en assistent ‘Hanzi’ Flick verschenen tijdens de groepswedstrijden elke keer in dezelfde outfits, die zo van de snijtafel van Hugo Boss leken te zijn gekomen. Ondanks de woeste bewegingen aan de zijlijn, bleef de coupe van Löw strak gestyled en zijn haarkleur doet een spoelinkje vermoeden. Zal wel een mysterie blijven, aangezien we sinds de voormalige Bondskanselier Schmidt weten, dat onze Oosterburen op een vraag hierover erg overspannen kunnen reageren.

Ook de Afrikaanse spelers kunnen er wat van. De strakke Puma-shirts die hun torso’s geweldig laten uitkomen, lijken een open sollicitatie voor de cover van de nieuwe L’Homo. Een groepje camerabewuste Oranje-mannen komt vers geknipt en geschoren het veld op dankzij de meegereisde privé-kapper.
Lekkere looks zijn weer helemaal terug als promotie-instrument, zoals ook de WK-commercial van Hans Anders laat zien. Nadat de camera langzaam naar boven is gegleden over de lange benen van een Oranje-babe, blijft hij even op kruishoogte steken terwijl de voice-over op veelbetekenende toon “het balgevoel” ter sprake brengt. Maar in tegenstelling tot het pre-feministische tijdperk, zijn beide seksen nu lustobject.

Ik ben blij met de C&A-uitstraling van Bert van Marwijk en nog blijer dat Martin Jol de clubkostuums bij Ajax heeft afgeschaft. Dat hij afgelopen seizoen DDR-tijden deed herleven door het dragen van een blauw-wit trainingspak, staat voor een bepaalde mentaliteit. Voetbal is sport en geen Oger-modeshow. Entertainment zeker, maar dan wel binnen de lijnen. Laten we hopen dat het filmsterretje spelen niet verder doorzet, want voetbal moet naar zweet ruiken en niet naar hairspray, al zal Oranjesponsor Rexona daar heel anders over denken.

Weergaven: 75

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden