Nederlands MediaNetwerk

Anton Corbijn te gast op derde PAC-Festival in Pathé Tuschinski

Zondag 12 september vindt in Pathé Tuschinski, Buitenhof, De Kuip, Eindhoven en Groningen het derde PAC-Festival plaats. Vijf nieuwe arthousefilms voor slechts 27,50 euro. In Pathé Tuschinski is Anton Corbijn aanwezig bij de screening van zijn film The American. Kaarten zijn te koop via www.pathe.nl en aan de kassa van de bioscopen.

Na afloop van de screening van The American in Pathé Tuschinski is er een Q&A met regisseur Anton Corbijn, geleid door Clementine van Wijngaarden, filmredacteur van de VARA Gids, mediapartner van het PAC-festival. The American is de tweede speelfilm van Corbijn na zijn veelgeprezen debuut Control. Corbijn is vooral bekend als popfotograaf. Hij maakte beroemde foto's van onder meer Joy Division, U2, Captain Beefheart en Miles Davis. Daarnaast regisseerde hij muziekvideo's en ontwierp hij albumcovers voor onder meer U2, Depeche Mode, Metallica en The Rolling Stones.

10.35-12.35 uur: MOTHER AND CHILD
Een speelfilm van Rodrigo Garcia met Annette Bening, Naomi Watts, Kerry Washington, Jimmy Smits en Samuel L. Jackson. Website: www.sonyclassics.com/motherandchild/.

Drie vrouwen die onafhankelijk van elkaar leven, blijken met elkaar verbonden. De vijftigjarige Karen werd door haar moeder gedwongen afstand te doen van haar baby. Na jaren gaat ze op zoek naar haar dochter. Elizabeth raakt zwanger van de man waarmee ze een affaire heeft. Voor het eerst in haar leven wil ze weten wie haar moeder is. Lucy kan zelf geen kinderen krijgen en overweegt een kind te adopteren.


13.15-15.10 uur: CELL 211

De met acht Goya's bekroonde speelfilm van Daniel Monzón met Alberto Ammann, Luis Tosar en Marta Etura. Website: www.celda211.com/.

Juan is een ambitieuze, nieuwe bewaker. Hij wordt door twee collega's rondgeleid. In een verlaten cellenblok raakt hij bewusteloos door een tegel die uit het plafond valt. Zijn collega's laten hem in de lege cel 211 bijkomen. Dan breekt er een opstand uit, waarna de collega's er vandoor gaan. Als Juan bijkomt, realiseert hij zich zijn penibele situatie. Hij doet zich voor als een nieuwe gevangene en raakt verstrikt in een web waar niet meer valt uit te komen.


15.45-17.25 uur: THE KIDS ARE ALL RIGHT

Een persoonlijke speelfilm van Lisa Cholodenko met Annette Bening, Julianne Moore en Mark Ruffalo. Website: filminfocus.com/the_kids_are_all_right.

Een humoristisch en liefdevol portret van een bijzonder gezin. Jules en Nic zijn een lesbisch stel. Dankzij een anonieme spermadonor hebben ze twee tienerkinderen. Hun leventje wordt overhoop gehaald wanneer de kinderen hun biologische vader opsporen. Hoewel Nic en Jules aanvankelijk niets van hem willen weten, wordt Paul uiteindelijk een deel van hun leven.


19.00-20.50 uur: THE AMERICAN

George Clooney, Violante Placido en Thekla Reuten spelen de hoofdrollen in de nieuwe film van Anton Corbijn. Website: focusfeatures.com/film/the_american/.

Huurmoordenaar Jack is een meester in zijn vak. Wanneer een klus in Zweden moeizamer verloopt dan verwacht besluit hij dat zijn volgende opdracht, van de Belgische Mathilde, de laatste is. In afwachting van het wapen waarmee hij de klus moet klaren, duikt hij onder in een Italiaans gehucht. Hoewel Jack zijn best doet hier een nieuw leven op te bouwen, blijkt het niet gemakkelijk uit het milieu te stappen.


21.15-23.05 uur: THE KILLER INSIDE ME

Een huiveringwekkend drama van Michael Winterbottom met Casey Affleck, Kate Hudson en Jessica Alba. Website: www.killerinsideme.com.

Lou Ford, een hulpsherrif in het Texas van de jaren vijftig, oogt als de ideale schoonzoon. Maar onder de charmante façade gaat een duistere persoonlijkheid schuil. Hij blijkt een psychopathische moordenaar te zijn. Door zijn kalme optreden weet hij eerst onder de verdenkingen uit te komen, tot de openbare aanklager zich vastbijt in de zaak.

De vijf bioscopen

- Pathé Buitenhof, Buitenhof 20, Den Haag, www.pathe.nl/buitenhof
- Pathé Eindhoven, Dommelstraat 27, Eindhoven, www.pathe.nl/eindhoven
- Pathé Groningen, Gedempte Zuiderdiep 78, Groningen, www.pathe.nl/groningen
- Pathé De Kuip, Cor Kieboomplein 501, Rotterdam, www.pathe.nl/dekuip
- Pathé Tuschinski, Reguliersbreestraat 26-34, Amsterdam, www.pathe.nl/tuschinski

Weergaven: 270

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden