Nederlands MediaNetwerk

Assen en Den Haag winnaars Nationale Citymarketing Trofee

De gemeenten Assen en Den Haag zijn de winnaars van de Nationale Citymarketing Trofee 2010. Deze prijs is dit jaar voor het eerst uitgereikt aan de beste citymarketing gemeenten van Nederland. Assen won de trofee in de categorie tot 100.000 inwoners. Den Haag werd eerste in de categorie grote gemeenten boven 100.000 inwoners. Oud-burgemeester van Maastricht en juryvoorzitter Gerd Leers reikte de trofee uit tijdens het Nationale Congres Citymarketing en Gemeenten in Haarlem.

In de strijd om de fel begeerde Nationale Citymarketing Trofee (NCT) liet Den Haag gerenommeerde steden op dit gebied als Rotterdam en Groningen achter zich. Tot de vijf nominaties behoorden verder ook Haarlem en Amersfoort. Assen versloeg de andere genomineerde gemeenten Leeuwarden, Deventer, Roermond en het verrassend hoog geëindigde Schoonhoven.

De jury waardeert Den Haag met name om zijn scherpe positionering en focus als Stad van Vrede en Recht, waarbij gebruik wordt gemaakt van een aantal onderscheidende kernwaarden. “Er zijn duidelijke en meetbare doelen geformuleerd en belangrijke evenementen zijn gebundeld om de zichtbaarheid van de stad te vergroten. Daarnaast vormen eigen inwoners een belangrijke doelgroep en is de rol van het bedrijfsleven steeds sterker aanwezig. Bestuurlijk is citymarketing naar een volwassen niveau getild”, aldus het juryrapport.

Winnaar Assen bij de kleinere gemeenten wordt gewaardeerd om de nadrukkelijke rol en samenwerking met belangrijke stakeholders en de brede aandacht met grote sportevenementen. “Assen haakt hier goed op in door thematische uitstraling op andere terreinen, zoals cultuur”, zo stelt de jury.

In eerste instantie konden de burgemeesters van Nederlandse gemeenten een andere gemeente aanmelden voor de titel beste citymarketing gemeente van het jaar. Zij werden hiervoor rechtstreeks aangeschreven. Op basis van deze aanmeldingen zijn de nominaties tot stand gekomen. Daarna heeft een vakjury de nominaties beoordeeld en uiteindelijk de winnaars aangewezen. De genomineerde gemeenten leverden hiervoor uitvoerige documentatie en motivering aan bij de jury. De beoordeling verliep aan de hand van een aantal vakinhoudelijke criteria als beleidsmatige aanpak, organisatie, mediaprofilering, monitoring en aantoonbare effecten van citymarketing.

De vakjury onder leiding van Gerd Leers bestond verder uit de volgende leden: Cees van Bemmel (directievoorzitter Van Wijnen Holding BV), Erik Braun (universitair docent Erasmus Universiteit Rotterdam en schrijver van het boek City Marketing: Towards an integrated approach), Gerard Marlet (directeur Stichting Atlas voor Gemeenten en schrijver van het boek “De Aantrekkelijke Stad”), en Erik van Zwam (hoofdredacteur Binnenlands Bestuur).

www.citymarketing-evenementen.nl

Weergaven: 48

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden