Nederlands MediaNetwerk

Autovisie en Vincent Everts beklimmen Alpe D’Huez in elektrische auto

In samenwerking met Autovisie beklimt trendwatcher Vincent Everts 14 juli de laatste bergetappe van de Tour de France 2011 in een volledige elektrisch aangedreven Nissan Leaf. Vanwege de beperkte radius en drie flinke cols in de route is het de vraag: legt een elektrische auto het af tegen de spierkracht van een tourrenner? Op www.autovisie.nl is deze beklimming live te volgen via onboard camera’s.

In het kader van het project Leafplan zal Vincent gedurende een jaar regelmatig bekende Nederlanders, politici en mensen uit het bedrijfsleven interviewen over duurzaam leven en ondernemen, terwijl zij een proefrit maken in de elektrische auto of meerijden met Vincent. Autovisie trapt de samenwerking af met een beklimming van de Alpe D’Huez. Alle volgende belevenissen van Vincent na donderdag zijn ook te volgen via www.Autovisie.nl.

De ultieme uitdaging voor de elektrische auto is het afleggen van de laatste bergetappe van de Tour de France. De route start in Mondane en de eindstreep ligt op de Alpe D’Huez. De afstand van de etappe bedraagt 109,5 kilometer. De Leaf heeft een radius van gemiddeld 140 kilometer. In theorie zou de beklimming moeten lukken, echter in het parcours zitten drie pittige cols van respectievelijk 1566m, 2556m en 1850. Bergop is dit voor de auto een nadeel, maar bergaf kan de Leaf de accu’s opladen door zacht bij te remmen. Het zal er om spannen of Vincent de eindstreep haalt.

Als mediapartner van Leafplan kunnen kijkers op www.Autovisie.nl de livestream volgen en daarnaast ook realtime via een webapplicatie de conditie en locatie van de auto volgen. De beklimming van de Alpe D’Huez start 14 juli om 0900u en rond 1300u zal mogelijk de eindstreep gehaald worden.

Autovisie is onderdeel van Telegraaf Media Nederland.

www.Autovisie.nl

www.telegraafmedia.nl 

Weergaven: 183

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden