Nederlands MediaNetwerk

Bol.com opent digitale boekenwinkel voor e-readers met draadloos internet

Bol.com opent vandaag zijn digitale boekenwinkel voor e-readers met draadloos internet (wifi) via e.bol.com. Klanten met een e-reader die daarvoor geschikt is, zoals de BeBook Neo, kunnen voortaan ook via draadloze netwerken digitale boeken aanschaffen. De winkel breidt bewust de mogelijkheden voor het kopen van boeken verder uit. Zo kunnen nog meer mensen de voordelen van digitaal lezen ervaren en hebben klanten de keuze uit verschillende verkoopkanalen.

De winkel is in eerste instantie beschikbaar op de BeBook Neo. In de virtuele schappen staan digitale boeken die meteen te kopen en te downloaden zijn. In de wifi-winkel introduceert bol.com ook automatische incasso. Zo kunnen digitale lezers nog gemakkelijker hun favoriete boek overal en altijd downloaden en meteen lezen. Titels die gedownload zijn op de e-reader zijn ook terug te vinden in de bestelstatus op bol.com. Mocht de gebruiker deze digitale boeken via een ander apparaat willen lezen, dan kan dat natuurlijk ook.

De populariteit van digitaal lezen groeit. Sinds de introductie van digitaal lezen door bol.com in augustus 2009 is de bekendheid met het fenomeen aanzienlijk gestegen. Dat geldt zowel voor het digitale boek als voor de e-reader blijkt uit recente cijfers van Gfk. In april van dit jaar was 29% van de mensen bekend met digitale boeken en e-readers terwijl dat een jaar geleden respectievelijk 18% en 11% was.

Bol.com merkt dat ook in zijn verkopen. Het aandeel verkochte e-readers en digitale boeken groeit nog dagelijks. In de aanloop naar de vakantie zag de winkel zelfs een verdrievoudiging in de verkopen van digitale boeken en readers. Verwacht wordt dat de mogelijkheid om nu ook draadloos boeken te kunnen kopen een extra stimulans is voor deze, toch al snel groeiende markt.

“Na de succesvolle introductie een jaar geleden willen we ons marktleiderschap blijven verdienen door voorop te blijven lopen met dit soort nieuwe initiatieven”, zegt Daniel Ropers, algemeen directeur bij bol.com. “Één jaar geleden hebben we digitaal lezen in Nederland geïntroduceerd. Inmiddels zien we iedere dag weer meer boekenlezers die kiezen voor het digitale boek. Met de lancering van de digitale boekenwinkel voor e-readers maken we het nog makkelijker voor lezers. We verwachten dat de revolutie van digitaal lezen door dit soort innovaties, nieuwe generaties e-readers en een nog breder assortiment een nog grotere versnelling zal doormaken.”

Lezers met een e-reader voorzien van wifi hebben toegang tot de wifi-winkel. De BeBook Neo is nu toegevoegd aan het assortiment. Bol.com streeft ernaar zo snel mogelijk nog meer wifi e-readers aan het aanbod toe te voegen.

De tien populairste digitale boeken van 2010 zijn:

De dood voor ogen – Peter James
Ik haal je op, ik neem je mee - Niccolò Ammaniti
Mannen die vrouwen haten – Stieg Larsson
Meisje met de 9 pruiken – Sophie van der Stap
Een rus in de Jordaan - A.C. Baantjer
Het gezelschap van leugenaars - Karen Maitland
Yab Yum, het beroemdste bordeel van de wereld – Theo Heuft
Koniginnerit – Liza van Sambeek
Ik ben niet bang- Niccolò Ammaniti
Rokjesdag – Martin Bril


www.bol.com/e-reader

Weergaven: 45

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden