Nederlands MediaNetwerk

Buurtlink en RTL Nederland gaan per 1 december een unieke samenwerking aan. De twee bedrijven lanceren een nieuw initiatief onder de titel de Buurtjournalist, waarbij lokaal nieuws uit buurten en wijken, gemaakt door de buurtbewoners zelf, centraal staat. Buurtbewoners in heel Nederland krijgen de kans om opgeleid te worden tot officiële Buurtjournalist. De geselecteerde buurtjournalisten krijgen op buurtlink.nl een vaste plek voor wekelijkse nieuwsvideo’s uit hun buurt. De videocontent die zij maken, wordt geplaatst binnen de rubriek Buurtlink TV.

Buurtlink is in samenwerking met RTL Nederland verantwoordelijk voor de werving en opleiding van de buurtjournalisten. De komende twee jaar wordt toegewerkt naar een groep van 200 buurtjournalisten verspreid over het hele land. Zij zijn verantwoordelijk voor wekelijkse filmpjes over zaken die spelen in hun woonomgeving. De buurtjournalisten worden onder andere uitgerust met een camera. Naast een werkbezoek aan de RTL Nieuws redactie, krijgen zij tevens workshops en online trainingen aangeboden door RTL.

“De buurtjournalisten worden de ogen en oren in de wijk. Ze vormen een aanvulling op de duizenden bijdragen die dagelijks door bewoners op BL worden geplaatst.” zegt John Wories, voorzitter van de Stichting Buurtlink. “Er is steeds meer behoefte aan hyperlokale berichtgeving. Door de bezuinigingen en door de centralisatie van de professionele media is er echter steeds minder ruimte voor dergelijke berichtgeving. Waar kan je dan het lokale nieuws beter halen dan bij de bewoners van buurten en wijken zelf? En dan nog wel in video-items. En dan ook nog eens in samenwerking met RTL Nederland.”

Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws zegt: “Lokaal nieuws op dit niveau wint enorm aan populariteit. De wereld wordt alleen maar groter en daarom wordt de behoefte aan nieuws uit je eigen buurt steeds belangrijker voor mensen. Wij hebben de kans om met de kennis en expertise van onze nieuwsorganisatie mensen op te leiden en verslaggeving op dit gebied een impuls te geven. Dat is een van de redenen waarom we zo enthousiast zijn over dit gezamenlijke initiatief met Buurtlink.”

De primeur van deze samenwerking ging naar de doorgewinterde Buurtlink-journalist Pierre Jacobs: “Ik kreeg een tip en bedacht mij geen moment. Dit is groot nieuws voor Buurtlink.”

www.buurtlink.nl
www.buurtlink.nl/buurtlinktv
www.rtl.nl

Weergaven: 73

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden