Nederlands MediaNetwerk

Check Point: Merendeel IT-beheerders vreest social media-toepassingen

Wereldwijd onderzoek wijst uit dat 82 procent van IT-(beveiligings)beheerders de security-status van een bedrijf ziet verslechteren door het gebruik van social networking-, internettoepassingen en widgets op de werkplek. Een toename van virussen, malware en dataverlies zien ze als grootste bedreiging van deze web 2.0 toepassingen. Meer dan 77 procent van de bedrijven is van plan binnen nu en vijf jaar beveiligingmaatregelen te nemen die specifiek inspelen op die gevaren. Het onderzoek, Web 2.0 Security in the Workplace, is uitgevoerd door het Ponemon Institute in opdracht van beveiligingsspecialist Check Point.

Het merendeel van de 2100 ondervraagde IT-beheerders geeft aan dat medewerkers essentieel zijn in het verkleinen van de risico’s die gepaard gaan met het gebruik van internetapplicaties. Daartegenover staat dat deze medewerkers volgens de IT-beheerders nauwelijks beseffen wat de gevaren zijn van online toepassingen, het peer-to-peer (P2P) delen van bestanden, videostreaming en sociale netwerken. Opleiding en het vergroten van het bewustzijn is dan ook van het grootste belang om gebruikers hun actieve bijdrage te laten leveren in het beschermen van de organisatie.

“IT-security managers zien web 2.0 toepassingen als een van de grootste uitdagingen van deze tijd. De grote hoeveelheid ervan zorgt voor een onoverzichtelijk beeld; het is niet duidelijk welke tools worden gebruikt binnen een onderneming. Dat met name maakt de beveiliging extra lastig”, aldus Juliette Sultan, head of global marketing bij Check Point Software Technologies. “Een flexibele beveiligingstoepassing die rekening houdt met specifieke behoeften van gebruikers voorziet IT-beheerders van een tool die web 2.0 applicaties op een veilige manier toestaat.”

De onderzoeksresultaten geven aan dat de beveiligingsissues rondom internettoepassingen steeds hoger op de agenda staan. Bijna 50 procent van de ondervraagden zegt dat het minimaliseren van risico’s van online applicaties en widgets de hoogste prioriteit heeft. De meest verontrustende gevaren zijn verminderde productiviteit, een stijgende hoeveelheid malware en dataverlies.

Vrijwel alle IT security beheerders geven daarnaast aan dat medewerkers zelf verantwoordelijk zijn voor het indammen van de risico’s. Ongeveer 20 procent is van mening dat collega’s zelden tot nooit zicht bewustzijn van de gevaren tijdens het gebruik van social media en internettools.

www.checkpoint.com

Weergaven: 38

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden