Nederlands MediaNetwerk


Door Bart Schoenmakers. Enkele eeuwen geleden is er begonnen met de aanleg van een serie dijken die het gebied rond de rivier ‘t IJ moest beschermen tegen het water. In de loop der jaren is er in het gebied veel gebeurd, deze verhalen zijn recentelijk digitaal verzameld en een selectie van deze verhalen is ondergebracht in een route die langs een deel van de IJdijken loopt.


 Recentelijk kregen wij via
Sparked de opdracht een mobiele website te ontwerpen om deze verhalen te ontsluiten. Het interessante aan deze opdracht was dat de website locatie specifiek moet zijn en twee dingen goed moet kunnen. Enerzijds moet de website mensen langs de route kunnen leiden en daarnaast moest deze de op detail niveau de verhalen ontsluiten. Onderdeel van de opdracht was dat het moet werken op Android en iPhone en een beperkte ondersteuning geeft aan overige toestellen.




Langs de route zijn op de fysieke locaties borden uitgezet, die de gebruiker naar de website verwijzen. Door het invoeren van een korte URL of het scannen van de QRcode komt men direct op de website van de specifieke locatie.

In het ontwerp kreeg iedere locatie op de route een eigen website waar vanuit de gebruiker de bijbehorende verhalen kan ontdekken. We hebben gekozen de locaties in een simpele kaart weer te geven zodat de gebruiker inzicht heeft in de plaats waar hij of zij zich bevind. Op deze kaart worden de verhalen als locatie markers weergegeven.


Vanwege het visuele karakter van de verhalen, hebben we ze als korte sideshows ontworpen waar de gebruiker doorheen kan swipen. Na het maken van een demoversie, konden we verder met het visuele ontwerp (in samenwerking met Resoluut) en het maken van het uiteindelijke product (door MediaBunker).


De IJdijkenroute die nu staat uitgezet loopt van het Pontplein in Velsen naar de Jodenbreestraat in Amsterdam en is ongeveer 40 km lang. De route kan in beide richtingen gelopen/gefietst worden, zie de IJdijkenroute website voor aanvullende informatie.

Uiteraard maakten we bij het ontwerpproces gebruik van onze favoriete tools:

 


www.unitid.nl

 

Weergaven: 201

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden