Nederlands MediaNetwerk


De dronken vegetariër - 71 vegarecepten met een tic

 

‘Because no great story ever started with someone eating a salad’ 

Op 4 december verscheen het boek De dronken vegetariër van schrijver, journalist en uitgever Hanny Roskamp en wijnkenners Yannick Slagter en Floor Overgoor.

Van kookboek naar drinkboek

De dronken vegetariër is meer een ‘drinkboek’ dan een kookboek. De meeste recepten zijn rijkelijk overgoten met bier, wijn en andere spiritualia. Zoals smocktails, verrukkelijke nieuwe cross-overs tussen smoothies en cocktails. Maar ook de stevige anti-katerontbijten en de heerlijke vegetarische borrelsnacks, hoofdgerechten en desserts.

Vegetarische vinologie

De dronken vegetariër bevat veel praktische informatie: over de kunst om vegetarisch eten en wijn te combineren bijvoorbeeld. Over de katers die bij vegetariërs anders kunnen uitpakken dan bij vleeseters. Ben je je al bewust van het feit dat bij de productie van veel alcoholhoudende dranken dierlijke producten worden gebruikt? De dronken vegetariër vertelt hoe je wijn kunt vinden die vrij is van dierlijke producten. Doe de smaaktest (met schenkbare uitkomst) en daag jezelf, vrienden, familie en kennissen uit voor de pubquiz.

Tijd voor het grote drinken

De dronken vegetariër is doordrenkt met literaire bijdragen, zoals een vleesloze column van Arthur van Amerongen (de Volkskrant) en quotes van de grote drinkers zoals Hemingway, Bukowski en Kerouac. Ook citeren we uit drankovergoten film- en tv-klassiekers zoals Breaking Bad, Californication, Mad Men en Leaving Las Vegas.

Aaibare dierenvriend

Een dronken vegetariër maakt ons aan het lachen. En dat is een goede zaak. Vegetarisme is vrijwel altijd onderdeel geweest van strenge stromingen die matigheid prediken ten aanzien van álle aardse genoegens. Met zo’n vegetariër valt geen lol te beleven. Met een dronken vegetariër kun je flirten en lachen in de kroeg. We denken dat die dronken vegetariër een betere ambassadeur is voor een diervriendelijke wereld dan een vegetariër die zichzelf opsluit achter een muur van morele superioriteit.

Dierbare doelgroep

We schreven dit boek voor de groeiende vega-community, die bestaat uit jonge levensgenieters die geen of steeds minder vlees eten. Ze houden van drinken en uitgaan, zijn slim, empathisch en hebben de kant van het onderdrukte dier gekozen. Het zijn romantische revolutionairen die ijveren voor een plantaardig bewind. Hun minirevolutie speelt zich af in kamers, cafés en restaurants waar whisky, wijn en bier op tafel staan.

Interviews, beeldmateriaal of vragen? Neem contact op met Hanny Roskamp (mobiel 0643979455,

email proost@dedronkenvegetariër.nl

Weergaven: 117

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden