Nederlands MediaNetwerk

De Nederlandse Dagbladpers heet voortaan NDP Nieuwsmedia

De brancheorganisatie van dagbladuitgevers, de NDP, zal per nu een nieuwe naam dragen: NDP Nieuwsmedia. De aanpassing is een gevolg van de verbreding van de activiteiten van de ledenbedrijven. Krant in de Klas zal per dezelfde datum verder gaan onder de naam Nieuws in de klas, het educatieplatform van NDP Nieuwsmedia.

Dagbladuitgevers hebben zich in de achterliggende jaren ontwikkeld tot multimediale nieuwsbedrijven. De brancheorganisatie draagt uit dat de leden met elkaar gemeen hebben dat zij nieuws produceren en dat nieuws op uiteenlopende platforms distribueren.

De bekende afkorting NDP van de historische naam De Nederlandse Dagbladpers blijft bestaan, maar wel in combinatie met de toevoeging Nieuwsmedia. De brancheorganisatie heeft een nieuwe, toekomstbestendige missie geformuleerd: NDP Nieuwsmedia draagt de kracht en de maatschappelijke functie van nieuwsmedia uit en maakt zich sterk voor de zakelijke en journalistieke belangen van de aangesloten nieuwsbedrijven.

De deelorganisaties Krant in de Klas en Cebuco vernieuwen eveneens. Krant in de Klas gaat verder onder de naam Nieuws in de klas, het educatieplatform van NDP Nieuwsmedia. Cebuco profileert zich voortaan als het marketingplatform van de NDP Nieuwsmedia.

De naamswijziging valt samen met de introductie van een nieuwe huisstijl die de familieband van NDP Nieuwsmedia en de deelorganisaties Cebuco en Nieuws in de Klas benadrukt. In het nieuwe beeldmerk staat een grafische interpretatie van een frame (venster) centraal.

www.ndpnieuwsmedia.nl

Weergaven: 37

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden