Nederlands MediaNetwerk

Tijdens de tentoonstelling Connecting The Past and the Future is in het Graphic Design Museum de duurste jas ter wereld van Silke Wawro te zien. De jas bestaat uit 7541 originele labels van bestaande merken; van het prestigieuze designersmerk Issey Miyake tot het inferieure DDR-fabrikaat Formtrue. De oorspronkelijke kleding van deze etiketjes vertegenwoordigt een gezamenlijke waarde van € 759.987,20.

Connecting The Past and the Future laat voor het eerst werk zien uit de historische collectie van het Graphic Design Museum gekoppeld aan nieuw en recent verworven werk gemaakt in de 21e eeuw. Zo geeft het museum aan dat Graphic Design een gebied is waar ontwerpers persoonlijke fascinaties ontwikkelen, kleine en grote maatschappelijke discussiepunten opvoeren, kunst, vormgeving en wetenschap met elkaar verbinden en informatie vertalen naar beeld.

Drie maanden duurde het voordat ontwerper Silke Wawro alle labels aan elkaar had genaaid tot deze stevige gevoerde jas. De Duitse Wawro, werkt en woont in Amsterdam, wil met dit project (met de simpele naam € 759.987,20) mensen wijzen op de irrationele merkencultus.

De jas van Wawro wordt in de tentoonstelling gekoppeld aan een affiche uit 1971 van Jan van Toorn. Dit affiche promoot een museale tentoonstelling en uit tevens felle kritiek. Ze brengt het banale van zowel de kunstmarkt als van de geaccepteerde gang van zaken in visuele communicatie aan het licht. Het werk vertegenwoordigt het engagement waarmee Van Toorn gedurende zijn hele carrière de media weer wilde omvormen tot communicatiekanaal, weg van de moderne rol van louter distributeur, of erger nog, boodschapper van verwarring en bedrog.

www.graphicdesignmuseum.com

Weergaven: 610

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden