Nederlands MediaNetwerk

De EffieOrganisatie heeft voor Effie 2010 maar liefst 42 inzendingen binnengekregen. Dit is een mooie score in een tijd van economische tegenspoed. BVA en VEA zijn dan ook blij dat zoveel adverteerders en bureaus het belang zien van bewezen effectiviteit.

Daarmee is het aantal inzendingen licht gestegen. Vorig jaar waren het er 37. Belangrijk is dat de dalende lijn van het aantal inzendingen is gekeerd. Dat was een van de doelen van de vernieuwde Effie.

De vernieuwde Effie kent drie inzendcategorieën: gedragscampagnes, merkcampagnes en bewustwordingscampagnes. Voor de categorie gedragscampagnes zijn er 23 cases ingezonden, voor merkcampagnes 12 en voor bewustwordingscampagnes 7.

Binnenkort start de jurering die ook een nieuwe aanpak heeft. Er zijn drie deeljury’s per inzendcategorie met zes deskundigen; twee vertegenwoordigers van bureaus, twee van adverteerders en twee onafhankelijke experts. Uiteindelijk bepaalt een hoofdjury met een aparte voorzitter en vertegenwoordigers van de deeljury’s wie er met een Effie naar huis gaat. Er komen geen nominaties meer vooraf. Alle inzenders horen pas tijdens de uitreiking of ze een Effie krijgen of niet.

Marc Oosterhout, bestuur VEA: “Het is natuurlijk nooit te zeggen of de stijging in het aantal inzendingen te danken is aan de vernieuwde Effie. Maar dat bijna de helft van het aantal inzendingen voor rekening komt van de nieuwe categorieën ‘merkcampagnes’ en ‘bewustwordingscampagnes’ zie ik als een positief signaal. En we staan pas aan het begin van de vernieuwing.”

Wil Giezenaar, bestuur BVA: “Ik ben blij dat we na het crisisjaar een stijging in inzendingen zien. Het is ook positief dat de veranderde opzet van de Effie heeft geleid tot aan aanzienlijk aandeel merk- en bewustwordingscampagnes. Een mooi begin voor de vernieuwde Effie.

De uitreiking van de EffieAwards door BVA en VEA maakt dit jaar voor het eerst deel uit van een groot dagvullend event: het Ad Festival ‘De 24 uur van de Reclame’. Het event vindt plaats op woensdag 13 oktober 2010 op en rond het Rembrandtplein in Amsterdam.

www.effie.nl

Weergaven: 58

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden