Nederlands MediaNetwerk

Eneco gebruikt crowdsourcing voor genereren van social media concepten

Eneco heeft crowdsourcing platform Edge Amsterdam ingezet voor de ontwikkeling van social media concepten. Deze concepten moesten aansluiten op de door FHV BBDO ontwikkelde campagnelijn. Eneco heeft als doel om door middel van deze concepten zich actiever aan mensen te binden, meer service te bieden en de dialoog aan te gaan.

Eneco ziet in dat steeds meer consumenten zich op social media begeven om informatie te delen
en onderling te communiceren. Facebook is daar een goed voorbeeld van. Aangezien veel mensen dagelijks op een sociaal netwerk inloggen, liggen er kansen om de contactfrequentie te verhogen en de samenwerking te intensiveren.


Voor de conceptontwikkeling om de frequentie en intensiteit van het contact met klanten te verbeteren, heeft Eneco een creatief platform ingezet: Edge Amsterdam. Het winnende concept is gemaakt door Bas en Koen Janssen van de Willem de Kooning Academie. Zij worden nu door FHV BBDO betrokken bij de verdere uitwerking van het concept en strategie. Dat is een van de doelen van Edge, om jonge talenten een springplank te geven voor hun verdere carrière.


“De inhoud van het contact met onze klant kan heel divers zijn, mits écht relevant voor de persoon. We moeten als Eneco betekenis hebben voor onze klanten en daar mag ook best een fun-factor in zitten”, zegt Jorg Verweij, Manager Online bij Eneco. “Aansluitend op onze huidige campagnelijn denken we dat juist jonge, talentvolle creatieven relevante inzichten bieden om deze creatieve concepten te genereren”. Derek Ariëns, managing director van Edge Amsterdam vult aan: “Wij vinden het heel stoer van Eneco dat ze jong talent durven in te zetten voor conceptgeneratie en dat ze er nu, samen met de winnaars en hun bureau FHV BBDO een vervolg aan geven. Ook FHV BBDO verdient hierin complimenten”.

www.eneco.nl
www.edge-amsterdam.com

Weergaven: 107

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden