Nederlands MediaNetwerk

Euro RSCG start voor LVN campagne tegen voedselverspilling

Euro RSCG Amsterdam heeft vandaag in opdracht van het ministerie van LNV het startschot gegeven voor de overheidscampagne tegen voedselverspilling. De meeste mensen denken veel te positief over hun weggooigedrag. Een campagne onder de naam Hollandse Tapas moet laten zien hoe men creatiever met restjes om kan gaan en zo de verspilling kan reduceren.

Met deze campagne geeft minister Verburg van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) uitvoering aan haar beleidsvoornemen om in 2015 20% minder voedsel te verspillen, zoals vorig jaar juni is gepresenteerd in de nota Duurzaam Voedsel.

Jaarlijks wordt voor € 2,4 miljard aan voedsel verspild door consumenten en het bedrijfsleven. Dat komt neer op ruim 120 kg. per gemiddeld huishouden. De campagne Hollandse Tapas richt zich vooral op de beslissers in huishoudens: zij bepalen wat er aan eten wordt gekocht, gekookt en ook weggegooid.

Bezoekers van de Libelle Zomerweek (17 t/m 23 mei) komen onder grote belangstelling op de opvallende stand van het Ministerie af die Euro RSCG daar heeft gecreëerd. Met een stuk bloemkool in de hoofdrol. Onder het motto: Wat kun jij met een restje bloemkool? wordt aandacht gevraagd voor het verspillingprobleem. Bezoekers kunnen in de stand hun suggestie voor een gerecht met bloemkoolrestjes opgeven. Het meest originele recept wordt beloond met een kookclinic van topkok Jonathan Karpathios. De winnaar is op 26 mei bekend gemaakt.

Tevens worden bezoekers geattendeerd op de website die voor deze campagne speciaal in het leven is geroepen: www.hollandsetapas.com. Hier zijn recepten en tips tegen voedselverspilling te vinden. Omdat de meeste mensen denken dat zij wél zuinig zijn, is er ook een online weggooitest te vinden. Wie die test veertien dagen bijhoudt, komt te weten of hij een gemiddelde Nederlander is, die 43 tot 60 kilo voedsel per jaar in de vuilnisbak gooit.

Samen met topkok Jonathan Karpathios liet minister Gerda Verburg vandaag zien hoe mensen creatiever met restjes in de koelkast kunnen omgaan. Karpathios heeft een restaurant in Hoofddorp (Mes & Vork) en het koken met zo min mogelijk verspilling is één van de pijlers van zijn restaurant. Hij liet vijftig verschillende gerechten zien met bloemkoolrestjes. Dat gebeurde in de keuken van de horecaopleiding van het ROC Mondriaan in Den Haag en de studenten kookten met hem en de minister mee.

www.hollandsetapas.com
www.eurorscg.nl

Weergaven: 58

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden