Nederlands MediaNetwerk

De Raad van Commissarissen van NRC Media Holding en Lux Media Holding maken bekend dat Gert Jan Oelderik (45) is teruggetreden als bestuurder bij Lux Media Holding BV. Het terugtreden van Oelderik per oktober was reeds overeengekomen bij zijn overstap als bestuursvoorzitter van NRC Media naar de directie van Lux Media in april dit jaar.

“Na zes jaar bij NRC Media, PcM en later De Persgroep betrokken te zijn geweest, is het tijd voor anderen om NRC Media en nu ook Lux Media verder te brengen. De toekomst van de krant is in goede handen, dankzij de financiële expertise van Egeria en de mediakennis van Derk Sauer”, licht Oelderik zijn stap toe.

“NRC Media, de aandeelhouders en de Raad van Commissarissen zijn Oelderik veel dank verschuldigd”, verklaart President-Commissaris Derk Sauer. “De controlled auction, de verzelfstandiging vanuit De Persgroep en de ontwikkeling van een strategie voor kranten in deze lastige tijd waren delicate processen waarin Oelderik omzichtig maar doelgericht te werk is gegaan. NRC staat er financieel dan ook beter voor dan de meeste kranten in Nederland.”

Oelderik gaat zich voorlopig richten op zijn participaties in bestaande bedrijven en start-ups die opereren op het snijvlak van media en technologie.

www.nrc.nl
www.luxmedia.nl

Weergaven: 102

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden