Nederlands MediaNetwerk

Mensen willen content lezen die betrouwbaar is. Deze content moet komen van mensen die weten waarover ze het hebben. We willen helderheid in de massale stroom content die dagelijks op ons afkomt. Wat is spam en waar hebben we wel wat aan? Google wil ons goede zoekresultaten bieden – betrouwbare content - en komt nu met AuthorRank: een koppeling tussen content en mensen.

 

Wat is Google AuthorRank?
Met Google AuthorRank koppel je content aan je persoonlijke profiel. In dit geval dus je Google+ profiel. Hiermee wordt de content persoonlijk. Je persoonlijke reputatie als maker van waardevolle content heeft zo direct invloed op je aanwezigheid in de zoekresultaten.


Zo wordt de zoektocht naar toonaangevende schrijvers over een specifiek onderwerp in principe eenvoudiger. Je kunt de link leggen tussen de content en de schrijver van de content door het verschijnen van diens foto en de link naar de Google+ pagina in de zoekresultaten.

Figuur 1 Koppeling tussen content en profiel

Claimen van content
Hierboven is te zien dat het zoekresultaat voor: Van Copy tot Content een link oplevert naar mijn blog. Nieuw hierbij is het verschijnen van mijn foto en de melding van Dimitri Lambermont. Bovendien kun je direct zien in hoeveel Google+ kringen ik voorkom. Een signaal voor betrouwbaarheid. Daarmee is het zoekresultaat dus persoonlijk geworden. Ik ben de schrijver van deze blog en je krijgt een indruk van mijn activiteit op Google+. Ik heb de content geclaimd.

Ontvangst en interactie
Belangrijk hierbij is de gedachte dat de ontvangst van je content (wat vinden mensen er van?) en de interactie rondom je content (social media) mede bepalend is voor de Ranking van je content. Hierin zit de belofte besloten dat content die goed ontvangen wordt en geschreven is door een populaire author een hogere plek krijgt binnen de zoekresultaten. Of het ook zo uitpakt, valt nog te bezien, maar de belofte is hoopgevend.

Waarom doet Google dit?
Google is altijd op zoek naar betere zoekresultaten. Als je goede content koppelt aan een goede auteur doe je automatisch ook het omgekeerde. Slechte content door slechte auteurs wordt zo naar de lagere regionen van Google verbannen. Personalisatie van zoekresultaten en dus content zorgt binnen die redenering voor minder spam. Dat wordt niet door Google bepaald, maar dus door je AuthorRank. En de aanwezigheid van een Google+ profiel.

Google+ als koppeling
Met de invoering van Google+ heeft Google dus eigenlijk vooral een platform gemaakt om profielen aan content te kunnen koppelen. Naast het feit dat Google+ ook als social media platform gewoon werkt, is de link met AuthorRank te duidelijk aanwezig om toeval te zijn. Google kan niet alleen content koppelen aan profielen, veel belangrijker is dat ze hier dus een waardeoordeel of rank aan kunnen geven.

En PageRank dan?
AuthorRank is geen vervanging van PageRank, maar wordt meer gezien als aanvulling op PageRank. Google kan goed scorende content zo beter plaatsen. Google wil de beste en meest betrouwbare zoekresultaten geven aan mensen die zoeken. Daarbij is AuthorRank dus een goede aanvulling.

Waarom is Google AuthorRank belangrijk?
De impact van AuthorRank op de zoekresultaten zit nu nog in de testfase. Maar hier en daar kun je wel al de link zien verschijnen in Google. De vraag is dan ook wat het in de toekomst gaat betekenen voor de manieren waarop we content waarderen.

Thought leader
De belofte die AuthorRank in zich draagt, is volgens mij belangrijk.
• Je kunt een belangrijke bron worden over een onderwerp.
• Je kunt thought leader worden binnen je niche.
• En dit aantonen.
• Door consequent hoogwaardige en gewaardeerde content te leveren aan de community.

Het Social Media-aspect speelt hier een belangrijke rol bij aangezien de +1’s blijkbaar meetellen. Hoe beter je, je content kunt verspreiden via Social Media hoe groter de kans dat je een +1 ontvangt. Waarschijnlijk telt Google ook de resultaten van Twitter en Facebook mee. Bovendien zijn er tekenen dat ze ook de interactie – zoals comments op blogs – mee gaan nemen in de AuthorRank

Organisch opbouwen
Het doel is dus als persoon organisch een following op te bouwen. Wordt AuthorRank de norm, dan kan dit veel spam voorkomen. Het persoonlijke aspect en het opbouwen van een following is moeilijker te faken dan het inkopen van links.

De tekenen dat AuthorRank zijn bijdrage gaat leveren, zijn wel helder.
• Google richt zich nu op Social met Google+.
• Het bestaan van zoiets als Google Authorship.
• De constante focus op het meten van de betrouwbaarheid van sites door Google.
• En de afnemende waarde van links als belangrijkste middel om een site op te beoordelen.

Mensen willen content lezen die betrouwbaar is en komt van mensen die weten waarover ze het hebben. Door AuthorRank te gebruiken, geeft Google hier gehoor aan. Ben jij er klaar voor?

Weergaven: 99

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden