Nederlands MediaNetwerk

Vandaag opent HEMA haar vierde filiaal in Frankrijk. In navolging van het eerste filiaal in Parijs (Créteil) het tweede filiaal in Valenciennes en het derde filiaal in Lille is nu een vierde filiaal een feit. Ook dit filiaal is opgezet volgens de internationale formule van HEMA. Deze formule is speciaal ontwikkeld voor landen waar de consument nog niet bekend is met de winkel en het merk HEMA en is inmiddels doorgevoerd in de vestigingen in Duitsland en in Frankrijk.

Het nieuwe filiaal is gelegen aan de rue Rambuteau 118 tegenover het beroemde winkelcentrum Forum des Halles en op loopafstand van het Louvre. Het filiaal is ruim 400 vierkante meter groot. Het assortiment bestaat uit onder meer persoonlijke verzorging, cosmetica, baby- en kinderkleding, food, decoratie-artikelen en schoolspullen. De presentatie van de producten verschilt van de manier waarop filialen zijn ingericht in Nederland en België. Artikelen zijn niet gegroepeerd op soort maar op gebruiksmoment.

Het internationale format van HEMA is gebaseerd op leefsituaties. De winkel is dan ook ingedeeld in verschillende leefmomenten en de bijbehorende ruimte, zo is er de eetkamer, badkamer, studeerkamer, slaapkamer, woonkamer, kinderkamer, babykamer, keuken en een kamer met bijouterie. In iedere afzonderlijke kamer zijn producten gegroepeerd die te maken hebben met dat specifieke gebruiksmoment. Speelgoed en voorleesboeken vindt de klant bijvoorbeeld in de kinderkamer terwijl men voor pannen en bijvoorbeeld verschillende soorten olijfolie in de keuken moet zijn. Het nieuwe winkelidee zorgt voor een compact overzichtelijk filiaal waar mensen, die nooit eerder in een HEMA vestiging zijn geweest, snel de weg vinden.

Ronald van Zetten, CEO HEMA: "In onze thuismarkt Nederland en België zijn we verwend. Mensen
kennen onze producten en onze winkels. In Frankrijk staan we met de opening van deze vierde winkel nog aan het begin. Natuurlijk hebben we ervaringen opgedaan en veel geleerd sinds de opening van de eerste HEMA in Parijs begin 2009. De drie vestigingen doen het gelukkig erg goed. De reacties van de Franse klanten zijn heel positief.”

Begin 2008 sprak HEMA de ambitie uit om binnen Europa verder te willen groeien en nieuwe markten te gaan zoeken. Met de opening van het vierde filiaal in Frankijk werkt HEMA hard om deze ambitie daadwerkelijk vorm te geven. Inmiddels is HEMA operationeel in vijf landen: Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, België en Nederland. HEMA wil haar positie in al deze landen verder uitbouwen.

www.hema.nl

Weergaven: 206

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden