Nederlands MediaNetwerk

Het stille genieten overleeft Social Media-tijdperk

Naarden, 26-10-2010 - Wat betekent het stille genieten nog in ons jachtige bestaan? Met die vraag bestookte de organisator van de sfeerbeurs La Table levensgenieters, waarvan de verrassende reacties in de Boom der Bekentenissen op de beurs in De Grote Kerk van Naarden-Vesting worden gehangen. Het buitenleven, spiritualiteit en culinair genot zijn nog altijd favoriet.

In een tijd dat de bits en bytes ons om de oren vliegen, is de traditie nog altijd springlevend zo blijkt uit de eerste inzendingen. Tijdens de beurs, die van 11 tot en met 14 november wordt gehouden, zullen persoonlijke verhalen omtrent 'het stille genieten' worden verzameld en opgehangen op gouden en zilveren kaartjes in de Boom der Bekentenissen.

Macht van de natuur

Van bijdragen uit woon- en recreatieve sites tot nieuwsgroepen, uit diverse fora vertrouwden lezeressen hun ontboezemingen toe aan het papier. De natuur nog altijd bron van betovering, zo blijkt uit de tientallen reacties hierop. “Lopen langs de vloedlijn, de zilte zeelucht in mijn haren,” zegt een inzendster, terwijl een andere “de voelbare, heilzame stilte in het bos van de vroege wintermorgen” prijst. Soms wordt een bijna fotografisch beeld geschetst. “Reeën die grazen op een diepgroen veld, omringd door spierwitte margrieten.”

Voorbij de oppervlakte

Hyves, Facebook en LInkedin zouden mensen vervreemden van de realiteit. Niets is minder waar, alles op zijn tijd, waarbij de zondagmorgen nog altijd het favoriete rustpunt blijkt. “Zondagochtend, ontwaken. Geen Tweets, geen Hyves, alleen de geur van het lekkere warme bed.” De tijd wordt veelal met het gezin doorgebracht, zo blijkt uit het overgrote deel van de reacties: “Met man en kinderen rustig samen, terwijl de woorden van God nog naklinken.” Dat deze momenten geen vanzelfsprekendheden zijn, merkte een lezeres op die dankzij een orgaandonatie weer kan genieten van “familie, de vogels, de bloemen en vlinders.”

Rijkdom

Tafelen in huiselijke kring is onverminderd populair, dit in tegenstelling tot het beeld van het bord op schoot. “Met zijn achten rondom een feestelijk gedekte tafel. we lachen, het glas heffend. Het tafelzilver uit je jeugd blinkt in het kaarslicht.” Uit een greep uit de vele reacties hierop, blijkt ook de kokende man nog altijd een aanwinst: “Dat mijn lief lekker voor me heeft gekookt. Of stil genieten met een moeilijke film, waar ik dan meestal bij in slaap val.” Huiselijk genieten levert een gevoel op dat een inzendster beschrijft als: “Even voelen dit zijn wij, wat zijn we rijk.”

Dineren in Het Amstel

Op dit moment hangt de boom voor zo’n driekwart deel vol, dus lezers die zich aangesproken voelen kunnen nog een bijdrage leveren via http://www.latablesfeerbeurs.nl/nieuws/.
Onder de inzenders wordt een diner in Het Amstel Hotel verloot.

Weergaven: 45

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden