Nederlands MediaNetwerk


Met de oplage ontwikkeling van de landelijke dagbladen gaat het slecht. In Q4-09 verdween er 65.500 aan totaal betaalde gerichte oplage, een min van 3,8 procent. Waar het AD langenlang de gebeten hond was met groot oplageverlies, is het nu De Telegraaf die de lijst met dalers aanvoert.

De totaal betaalde gerichte oplage van de grootste krant van het land kromp met 38.800 exemplaren tot 551.000, een daling van 6,6 procent. Interessant is te zien hoe de oplages van de landelijke dagbladen zich in de laatste drie kwartalen van 2009 hebben ontwikkeld.



Waar De Telegraaf constant snel daalt, neemt de snelheid van de oplagedaling bij het AD af, van -4,6 procent in Q2-09 tot -2,9 procent in Q4-09. De Volkskrant zwabbert, maar doet het over all beter dan NRC Handelsblad, die zware verliezen lijdt, zij het in de loop van 2009 iets minder zwaar.

NRC.Next laat zeer goede cijfers zien, spannend om te kijken hoe dat de komende kwartalen gaat, nu er echte concurrentie met De Volkskrant is.

Het sprookje van Het Financieele Dagblad is even uit. Na jarenlange groei staat daar in Q4 een snoeiharde min van 4,4 procent.

Weergaven: 81

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden