Nederlands MediaNetwerk

Hoe zou de krant er hebben uitgezien op 24 december van het jaar 0? Dat was de vraag die de redactie van nrc.next zichzelf stelde. Het resultaat heet nrc.nul, de speciale kersteditie van het dagblad die vrijdag 24 december verschijnt.


Nederland viert dit weekend feest ter ere van de geboorte van Jezus. Met hulp van drie kenners – egyptologe Sigrid van Roode, classicus Fik Meijer en archeoloog Arjen Bosman – heeft de redactie van nrc.next zo precies mogelijk verslag willen doen van deze periode.


Het coververhaal van de krant is het complete diplomatieke archief van keizerszoon Tiberius Claudius Nero, dat zijn weggelopen slaaf Julianus Asanguinus liet uitlekken via RomaLeaks. Door de geheime documenten wordt de Romeinse keizer Augustus ontmaskerd.


Ook in nrc.nul: een vooruitblik van het Orakel van Delphi op 2011, supportersrellen bij de wagenrennen, de nieuwste togamode en de nieuwste trend op het gebied van slaven houden: zelf fokken.


De gebeurtenissen zijn door nrc.nul aan de hand van historische bronnen zo secuur mogelijk beschreven. Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan, maar uiteindelijk resulteerde het in een krant die volgens hoofdredacteur Rob Wijnberg “eens iets anders is dan de jaarlijkse Kerstbijlage met het zoveelste kalkoenrecept.”


www.nrcnext.nl

Weergaven: 164

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden