Nederlands MediaNetwerk

Lancering online crowdfunding platform voordekunst

Dat het nieuwe kabinet geen waarde lijkt te hechten aan kunst en cultuur betekent niet dat het maatschappelijk draagvlak ervoor in Nederland ontbreekt. Integendeel. Maak kennis met voordekunst: Een laagdrempelig online platform waar kunstenaars en kunstliefhebbers elkaar vinden voor de realisatie van de meest uiteenlopende kunstprojecten.

voordekunst is een website waar kunstenaars hun projecten presenteren aan particulieren en bedrijven. Zonder tussenkomst van commissies of regelingen krijgen kunstenaars de mogelijkheid hun artistieke plan te pitchen aan de bezoekers van voordekunst. Om door middel van crowdfunding de aanvullende financiering van het project in wording rond te krijgen.

Hoe overtuigender kunstenaars hun project presenteren, hoe groter de kans op een bijdrage van de bezoekers van voordekunst. Deze, in de kunstsector ongebruikelijke werkwijze past bij het streven van voordekunst’s initiator het Amsterdams Fonds voor de Kunst om ondernemerschap bij kunstenaars te stimuleren en het maatschappelijk draagvlak voor de kunstsector te vergroten. Bovendien maakt het kunstenaars minder afhankelijk van subsidies.

Roy Cremers, projectleider van voordekunst zegt hierover: voordekunst bevordert een toegankelijke vorm van participatie en geeft kunstliefhebbers een democratische stem waarmee zij invloed uitoefenen op het kunst- en cultuuraanbod in hun directe omgeving.

Niet alleen het reageren op en het delen van een project op sociale netwerken als Facebook en Twitter is eenvoudig. Dit geldt ook voor het doneren zelf: een bijdrage (vanaf tien euro) is in een paar muisklikken gebeurd.

Het Amsterdamse kunstenaarsduo Miktor & Molf is het als eerste gelukt om de financiering voor hun project te realiseren via voordekunst.nl. De link naar hun case op voordekunst.nl werd razendsnel gedeeld op verschillende sites en sociale netwerken, waardoor in korte tijd de meest uiteenlopende mensen in aanraking kwamen met het kunstproject. Het resultaat? In 16 dagen werd 7500 euro opgehaald waardoor de uitvoering van The Pool Project kan beginnen.

http://voordekunst.nl/vdk/project/view/the-miktor-molf-pool-project
Meer weten?

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. Op onze pagina met meest gestelde vragen staat gedetailleerde informatie over de werking van voordekunst.

Weergaven: 38

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Reactie van Robert Vink op 12 November 2010 op 10.50
Prachtig initiatief. Met dank aan de recessie en ons kabinet. Creativiteit eindelijk ook in funding. Het wordt weer steeds mooier in ons land.

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden