Nederlands MediaNetwerk

Als zelfs CDA minister Maxime Verhagen een techy gadget gebruikt dan moeten de early adapters er inmiddels wel op uitgekeken zijn, toch? Nee dus.

Ondanks de hype rondom Twitter staan adverteerders niet te trappelen om hun geld op social media marketing te zetten, zo blijkt uit een Forrester Research rapport.

Slechts 25 procent van de marketeers is van plan om volgend jaar meer dan $100,000 aan social media uit te geven. Social media, aldus het onderzoek, is nog te weinig mainstream zodat geld uit de “experimental” potjes moet komen Door het gebrek aan bewezen werkzaamheid en gestandariseerde meetmethoden gebruikt de beroepsgroep social media marketing alleen als het echt nodig is.

“Pas als merken met een specifieke strategie op de proppen komen kan men succes boeken,” aldus Forrester analist Jeremiah Owyang.

Maar er is ook goed nieuws voor de fans van 140 karakters lange 'wat ben jij aan het doen' updates. Meer dan de helft van de ondervraagde marketeers zegt op termijn hogere budgetten te verwachten – mede dankzij de neergaande economische spiraal. Social media is immers over het algemeen goedkoper dan marketing via de traditionele kanalen.

Oftewel, wie straks als de economie beter is de markt wil beheersen moet nu het handboek “Hoe verdienen we geld met social media marketing?” gaan schrijven. En zodra dat af is kan direct worden verder gegaan met “Hoe meten we social media marketing?” Geen gemakkelijke opgave, zeker gezien de nog steeds vele vraagtekens die simpele online marketing omringen.

Gelukkig kunnen we de tijd zolang doden met tweets van Verhagen's doldwaze avonturen in de ministerraad.

Weergaven: 78

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Reactie van Petra Kroon op 17 Maart 2009 op 13.16
Hier lees je vijf regels van social media. Als je ze leest, wordt wel duidelijker waarom het nog wel even duurt eer een marketeer er echt aan wil. De regels staan voor een deel haaks op wat ze geleerd hebben.
Reactie van Petra Kroon op 17 Maart 2009 op 13.09
Er is nog een reden dat marketeers nog niet in social media gaan. Ze moeten namelijk hun controle opgeven. En dat is iets wat marketeers heel erg lastig vinden. Behalve dat de economie hersteld moet zijn - al wordt die in geval van social media wel heel makkelijk erbij gehaald - zal een marketeer zich ook eerst moeten hebben bezinnen op 'zijn' merk. Pas als een merk zich gaat manifesteren als een tribe (zie Seth Godin) zal het een goede social media strategie kunnen ontwikkelen.

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden