Nederlands MediaNetwerk

De ikPod is een nieuwe interactieve toepassing ontwikkeld door Mediamatic Lab. De multi-media guide is gekoppeld aan een website en biedt een museumbezoeker toegang tot online informatie over fysieke objecten. Met één druk op de knop komen audiofragmenten, webpagina's, foto's en filmpjes binnen handbereik. Een museumtour wordt interactief.

De museumbezoeker navigeert via een gebruiksvriendelijke interface door de beschikbare informatie. De bezoeker kan daarbij vrij door de tentoonstellingsruimte lopen. Op ieder gewenst moment kan nieuwe informatie over andere objecten worden opgevraagd. Objecten in een museum worden nu nog meer verrijkt.

Ieder museum kan met de ikPod in de tentoonstellingsruimte online informatie beschikbaar stellen zonder (extra) beeldschermen, speakers of andere apparatuur te hoeven gebruiken. Met RFID getagde objecten worden via een interface aan online informatie verbonden. Het maakt niet uit of het om filmpjes, foto's, webpagina's, pdf's of andere informatie gaat. Zolang de informatie digitaal beschikbaar is kan dit via de ikPod bekeken of beluisterd worden.

Op 15 september wordt de ikPod officiëel gepresenteerd tijdens de opening van Monumenten, de nieuwe tentoonstelling in De Hollandsche Schouwburg / Joods Historisch Museum. De namenwand met daarop 6700 familienamen van Nederlandse Joden die zijn omgekomen tijdens de Duitse bezetting is gekoppeld aan het Digitaal Joods Monument. Door met de ikPod de wand af te tasten wordt het volledige digitale archief met achtergronden inzichtelijk voor bezoekers. Het monument wordt hiermee interactief en herdenken krijgt een nieuwe betekenis.

www.mediamatic.nl

Weergaven: 60

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden