Nederlands MediaNetwerk

Mijn nieuwe managementboek: Bakfiets garnaal & stormparaplu, over eigenschappen van innovatieve ondernemers

Op 22 april verschijnt mijn nieuwe boek bij Business Contact: "Bakfiets, garnaal & stormparaplu, over eigenschappen van innovatieve ondernemers". Ik ben concreet op zoek naar media om ons boek bekend te maken, of te helpen verkopen. Wij hebben de mogelijkheid om alle content, al dan niet aangepast naar thema/medium/doelgroep, overal te distribueren. In ruil voor jouw eyeballs kunnen we bijvoorbeeld op maat gesneden artikelen maken, workshops ontwikkelen, kortom, alle mogelijke invalshoeken benutten om jouw doelgroep (of die van je klant(en) te voorzien van premium content over de eigenschappen van innovatieve ondernemers. Dat klinkt allemaal prachtig, maar waar praten we inhoudelijk over:

Innoveren is een moeilijk grijpbaar proces dat afhangt van een briljant idee dat net op het juiste moment bij de juiste persoon opkomt. En alleen met een dosis ondernemerschap wordt zo’n idee ook zakelijk succesvol. Maar wie is die dromer die zo gek is om dat nieuwe idee ook echt uit te voeren? Hoe denken deze vernieuwers en welke karaktereigenschappen kun je terugvinden bij zakelijke innovatoren? In dit boek ga ik samen met Judith Stoop op zoek naar de mens achter twaalf innovatieve bedrijven. Wij interviewden de volgende Bedenkers/oprichters van:
- bakfiets.nl, de eerste die de populaire bakfiets in NL op de kaart zette
- happy shrimp, de eerste garnalenkweker op het Noordelijk halfrond zit op de R’damse Maasvlakte
- SENZ umbrella, stormvaste paraplu werkt tot en met windkracht 10
- allergiesupermarkt.nl, alles voor elke allergie
- paydutch, winnaar Broos van Erp prijs 2007
- sellaband, eerste ‘bottom up’ platenmaatschappij ter wereld & winnaar Van Speijk Innovatieprijs 2007
- APAD: twee anesthesiologen bedenken een nieuwe techniek voor het foutloos zetten van ruggeprikken en winnen daarmee de Herman Wijffels innovatieprijs
- de eerste Nederlandse inktvisjager, Anton Dekker. Innovator in de visserij.
- Fred Steennis, werkzaam bij KEMA en deeltijd prof aan de TU Eindhoven ontwikkelde een systeem om zwakke plekken in electriciteitsnetten voortijdig te detecteren en te repareren terwijl het netwerk online blijft.
- Tapijtenlegger Martin Kok bedacht een manier om grote oppervlakten van tapijt te voorzien zonder dat meubilair verplaatst hoeft te worden
- Sunshower: een zonnekanon voor onder de douche
- Evening Breeze: bedacht een energie zuinige manier om een comfortabel slaapklimaat te realiseren in tropische omstandigheden.

De interviews werden vervolgens onderworpen aan een verfijnde analysetechniek waarmee we uiteindelijk een profiel schetsen van 'de succesvolle zakelijke innovator'. Over innovatie is al veel geschreven. Vaak lees je dan over financiering, organisatiestructuur of implementatie. Maar er is nog nauwelijks inzicht in de 'homo innovaticus' Hoe denken deze vernieuwers en welke karaktereigenschappen kun je terugvinden bij zakelijke innovatoren? .

De titel is: Bakfiets, Garnaal en Stormparaplu. Over eigenschappen van innovatieve ondernemers. Het verschijnt op 22 april. De uitgever is Business Contact.

Het boek bevat:
- twee inleidende interviews met Piet van Staalduinen (directeur Syntens) en Willem Sijthoff (investeerder, ondernemer en bekend van tv-programma Dragon's den).
- twaalf inspirerende portretten van innovatieve ondernemers, waarbij we vooral ingaan op wie zij zelf zijn en in mindere mate op hun innovatie.
- een analyse van 'de innovatieve ondernemer'. Wie is dit? Hoe denkt hij/zij? Welke veronderstelling heeft hij? Hoe handelt hij? etc. Resulterend in een opsomming van 27 'inzichten in de innovatieve ondernemer'.

Bedankt voor je aandacht, Job Franken

Weergaven: 103

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden