Nederlands MediaNetwerk

Vandaag wil ik het eens hebben over het Paris Hilton syndroom, oftewel al die steltenpopjes met zo'n piepklein tasje met een nog kleiner hondje. Of rat. Of muis. Ik weet niet wat het voor moet stellen, maar ze doen me nog het meeste denken aan te vroeg geboren Gremlins. Dat dartelt dan door de binnenstad, liefst rond piekuren. Terwijl vrouwtjelief voor klauwen met geld aan Gucci uitgeeft, laat Gremlin alles gelaten over zich heen komen. Inclusief zijn halsband, die zo dik is en zo fel flikkert van de diamantjes dat je er spontaan migraine van krijgt. In het begin dacht ik dat het een grap was. Maar dit griepje begint zich te ontpoppen tot een waardig virus. Een ofline Trojaans paard.

Wat is het probleem met deze meisjes en vrouwen? De meesten denken dat het simpelweg een mode-item is. Zo is het in de maatschappij al geaccepteerd. Je dure handtasje is pas af als er een lelijke Gremlin met piekhaar uit steekt. Somebody HELP me!!!

Maar laatst had ik ineens een revelation. Een openbaring. Zó groot, dat ik er zelf van omviel. Nou ja, niet echt omviel.. hypothetisch omviel. Wat realiseerde ik me?
We leven in een snel ontwikkelende maatschappij. Oude waarden en normen veranderen snel. We gaan met de tijd mee. Waar meisjes vroeger braaf rond hun 18e trouwden en begonnen met baren, zijn we nu nog vaak aan de studie. Daarna moet er flink carrière worden gemaakt. Dus hoppa: die hoge hakken aan, mantelpakje... en gaan met die carrièrebanaan! Leuk toch, heren, voor die dames?

Toen was daar de Gremlin. Eerst in kleine aantallen, langzaamaan massaal. Het grote geheim dat ik hier deel is dit: al die dames met zo'n Gremlin hebben last van onderdrukte baargevoelens. Oftewel: ze snakken naar babyhandjes, babytandjes en babyluiers. En omdat het niet past bij het moderne beeld van de maatschappij, kopen ze een lelijke Gremlin. Waarom hij lelijk moet zijn? Dan hechten ze zich er niet teveel aan. Want Gremlin wordt vroeg of laat toch vervangen door the real thing: een kale krijsert. Of door een gouden armband. Of een nieuwe zonnebril. In ieder geval, heren: ben je vrijgezellig en zie je een Gremlin voorbij komen: grijp die kans!

Weergaven: 89

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden