Nederlands MediaNetwerk

mypassbook.nl rolt Apple’s Passbook verder uit in Nederland


Vorige maand is het nieuwe Passbook initiatief mypassbook.nl gestart. In nog geen twee weken tijd werd de website 25.000 maal bezocht, zijn er meer dan 10.000 Passbook coupons gedownload en is het momenteel het snelst groeiende coupon plaform van Nederland.  Nieuwe klanten, maar ook nieuwe features volgen.

Meer dan kortingen

Tot op heden zijn er op mypassbook.nl alle Passbook kortingcoupons te vinden. Binnenkort kunnen er tevens Passbook toegangskaarten, win-coupon, cash-back coupons,  cadeau- en tegoedbonnen worden gedownload. Mypassbook.nl wordt hierdoor een bredere platform voor Passbook oplossingen.

 

Nieuwe manier van communiceren

Een belangrijke nieuwe feature is het sturen van pushberichten naar iedereen, die een coupon heeft gedownload. Hier hoeft de consument maar eenmalig een coupon van een merk te downloaden. De Passbook coupon kan telkens worden aangepast en door middel van push notificaties kan met de Passbook coupon gebruiker op relevante momenten worden gecommuniceerd over nieuwe acties of coupon wijzigingen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor retailers, online shops en merken om met hun doelgroep te communiceren.

 

Nishant Dorgra(CEO mypassbook.nl): “In tegenstelling tot mobiele korting apps heeft Passbook twee grote voordelen: Ten eerste de mogelijkheid om locatiegebaseerde berichten toe te voegen; als men zich in de buurt van een deelnemende filiaal bevindt krijgt men automatisch een notificatie over de Coupon in Passbook. Verder biedt Passbook de mogelijkheid om coupons automatisch te updaten in de 'cloud'; de consument hoeft zo maar eenmalig een Passbook coupon te downloaden van zijn/haar favoriete retailer en ontvangt vervolgens telkens vernieuwde acties via coupon updates”

Richard Otto (CMO mypassbook.nl): “Begin november zijn we gestart met het ontwikkelen van het Passbook platform. We hebben gekozen voor een snelle kickstart in plaats van doorontwikkelen en pas live gaan in 2013. In minder dan een maand tijd was de eerste versie van mypassbook.nl platform klaar en hebben we in deze korte tijd reeds zo'n 500 Passbook locaties in Nederland met nieuwe deelnemers zoals: Greetz, Centralpoint, Saturn, Coronel en Sunday's, maar ook regionale specialisten. Elke week komen er weer nieuwe partijen bij. mypassbook.nl dient als hét Passbook platform van Nederland en zal meer dan alleen kortingen gaan aanbieden. Kortingen zijn binnenkort maar een onderdeel van het communicatie platform mypassbook.nl, waarmee retailers en merken met hun klanten kunnen communiceren. Loyalty mogelijkheden volgen spoedig. Hiermee willen we op korte termijn de mobiele kortingsbonnenpartijen zoals Scoupy, Pocketsdeals en Vouchercloud ontstijgen.”

Nieuwe features

Toekomstige mypassbook.nl features zijn oa de beschikbaarheid voor het Android platform, verbeterde Facebook en Twitter integratie, een online dashboard voor retailers, NFC implementatie en loyalty programma mogelijkheden. Ook een uitrol naar andere landen staat in de planning. mypassbook.nl is een initiatief van Mobile Marketing Nederland en Mobile Strategy.

Over Passbook

Alle iPhone’s met iOS versie 6 of hoger beschikken standaard over de Passbook App. Het is een mobiele wallet om eenvoudig bioscoopkaarten, instapkaarten, kortingskaarten en klantenkaarten te bewaren op je iPhone. Door het haarscherpe retina-scherm kunnen scanners de barcodes, QR-codes zonder enige moeite lezen en herkennen. Passbook biedt dus eindeloze mogelijkheden. Passbook is Apple's manier om je mobieltje als een soort digitale portemonnee te gebruiken.

Weergaven: 149

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden