Nederlands MediaNetwerk

National Geographic: Nederlander minder gul voor natuur en milieu dan Vlaming

Nederlanders en Vlamingen voelen zich betrokken bij natuur en milieu. Zo vindt 84 % van hen dat de exploitatie van het tropisch regenwoud en andere kwetsbare natuurgebieden moet worden gestopt, ook als daardoor onze voedselprijzen stijgen. Nederlanders zijn bereid om voor een beter milieu circa € 255,- per persoon op jaarbasis te betalen en Vlamingen € 320,-. Dit blijkt uit een onderzoek dat National Geographic Magazine liet uitvoeren ter ere van het 10-jarig bestaan van de Nederlandstalige editie.

National Geographic Magazine besteedt veel aandacht aan natuur en milieu en wil graag weten hoe Nederlanders en Vlamingen over dit onderwerp denken. Enkele opvallende uitkomsten voor Nederland: het stoppen van risicovolle olieboringen gaat ons meer aan het hart dan het verhogen van onze eigen dijken, we betalen liever meer voor vlees dan dat we het minder eten en kernenergie is een discussiepunt. Een samenvatting van het onderzoek naar de dilemma’s van een betere wereld is te lezen in het oktobernummer.

Dit nummer van National Geographic – het dikste ooit – staat grotendeels in het teken van de tiende verjaardag van de Nederlandse editie. Als rode draad loopt door het nummer de vraag: wat maakt uw wereld groter? We hebben deze vraag voorgelegd aan een tiental Nederlandse en Belgische opinieleiders, als eurocommissaris Neelie Kroes en astronaut André Kuipers. We hebben tien National Geographic-fotografen, onder wie Steve McCurry en Frans Lanting, gevraagd welke foto hun carrière beslissend heeft beïnvloed, en we hebben de lezers gevraagd uit tien klassieke National Geographic-foto’s hun favoriete beeld te kiezen en te vertellen waarom juist deze foto hun wereld groter heeft gemaakt. Dichter Leo Vroman, FNV-voorzitter Agnes Jongerius en een aantal andere prominenten tonen hun wereld en tekentalent: zij werden overvallen met de vraag een kaartje van hun eigen land te tekenen.

www.ngmag.nl

Weergaven: 69

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden