Nederlands MediaNetwerk

Spreken in het openbaar staat voor Nederlanders, samen met de angst voor een terroristische aanslag, op de vierde plek van grootste angsten. Naar verhouding vinden 750.000 Nederlanders spreken in het openbaar het engste dat er is, zelfs enger dan de eigen dood. *

 

Goed presenteren is dan ook een vak apart. Iedereen wil graag met een eigen stijl anderen overtuigen, enthousiast krijgen en inspireren. En dit geldt zeker voor marketing en communicatie professionals, die vaak zowel intern als extern mensen moeten overtuigen van hun plannen. Op verzoek van de NIMA leden organiseert NIMA daarom in samenwerking met Managementboek op 26 april de workshop: ‘Inspirerend presenteren’.

 

Wij vroegen Heribert Korte, communicatiespecialist en presentatie-expert alvast het hemd van het lijf.

 

Waar komt die angst van mensen om te spreken in het openbaar toch vandaan?
Je staat in het middelpunt van de belangstelling, voor een groep waarop je geen invloed hebt, althans dat denken we. En daarnaast zijn we heel erg bang dat de groep ons afmaakt.

 

Maar die angst is toch wel een beetje terecht?
Nee, presenteren is juist een heel leuk spel, hoe vaker je het doet, hoe leuker het wordt. Probeer die mensen over de streep te krijgen, bind ze aan je en geef ze een plezierig moment.

 

Wie vind je nu een goede en wie een slechte spreker?
Mark Rutte vind ik een ontzettend goede spreker, Jan Peter Balkenende daarentegen is erg slecht. In zijn stijl van presenteren zit totaal geen verbetering. Maar ook Ivo Opstelten vind ik een slechte spreker, omdat hij voortdurend het stopwoord ‘uh’ gebruikt. Dit komt omdat hij te lange zinnen wil maken als hij spreekt.

 

Inmiddels kun je niet meer om stopwoorden heen, het meest gebruikte stopwoord is momenteel ‘zeg maar’. Hoe kom je daar vanaf?
Dit kun je alleen afleren als je er bewust van wordt en als andere mensen je erop aanspreken.

 

Wat is de grootste valkuil als je gaat presenteren?
Wat vaak gebeurt is dat mensen het complete verhaal willen vertellen. Hierdoor worden presentaties vaak saai en langdradig en dit heeft totaal geen zin. De beste presentatie is slechts 15-20 min.

 

Wat is nu echt het geheim van een goede presentatie?
Het meest belangrijke is, hoe voor de hand liggend ook, een hele goede voorbereiding en een duidelijke structuur.

 

Vergroot je impact, volg de workshop 'Inspirerend presenteren'

Schrijf je nu in voor de workshop ‘Inspirerend presenteren’ op 26 april in Seats2Meet in Utrecht en ontdek hoe je de impact van je presentatie vergroot en je de aandacht van je publiek kunt vasthouden. In deze praktische training leer je alles over de valkuilen, omgaan met spanning, de opbouw, stemgebruik en lichaamstaal. Daarnaast laten we je zien hoe je de online tool Prezi kunt inzetten om je presentaties aantrekkelijker te maken en ga je aan de slag met je eigen elevator pitch. Kortom, deze dag maakt presenteren leuk en uitdagend. 


Interessant voor:

Marketing-, communicatie- en salesprofessionals

 

Datum en locatie:

Dinsdag 26 april van 9.00 tot 17.30 uur bij Seats2meet in Utrecht.

 

Trainers:

• Heribert Korte - eigenaar Enzodus

• Hedwyg van Groenendaal - directeur/eigenaar Via Milia

 

Kosten:

NIMA leden € 395

Niet-leden € 695

SPECIALE KORTING LEDEN NEDERLANDS MEDIA NETWERK:

Leden van het Nederlands Media Netwerk krijgen 25%  (175 euro) korting op de normale prijs en betalen 520 euro. Bij het inschrijven kun je als code 'Medianetwerk' aangeven.

Schrijf je nu in: http://bit.ly/hCCSxq


* Dit blijkt uit een onderzoek dat De Presentatie Groep samen met 123test een paar jaar geleden heeft gehouden onder bijna 4.000 mensen.

Weergaven: 354

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden