Nederlands MediaNetwerk

Een ervaren vakjury heeft deze week de nominaties bekend gemaakt van de RAB Radio Publieksprijs. De publieksprijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. De jury is als volgt samengesteld:

- Ernst Jan van Rossen (voorzitter) TBWA
- Lode Schaeffer Indie
- Marcel Walvisch fc Walvisch
- Teckla Schaeffer FHV/BBDO
- Michel Schaeffer Bol.com (adverteerder van het jaar)

De vier nominaties die door de vakjury worden voorgedragen zijn:
- Dance 4 Life Aids (Di-rect)
- KPN Nummerinfo (naai-atelier)
- CPNB boeken (dansende lampje)
- Unilever Knorr (in gesprek)

Het Nederlandse publiek kan op de website beste www.radiocommercial.nl stemmen op een van de vier radiocommercials. Om deze actie nationale bekendheid te geven zal vanaf eind augustus twee weken lang een intensieve radiocampagne ingezet worden op alle 42 aangesloten radiostations van RAB (publiek en commercieel) met als boodschap kies je favoriete radiocommercial op de website beste radiocommercial.nl.

Er worden aparte radiocommercials uitgezonden voor iedere genomineerde adverteerder en één algemene radiocommercial. De winnaar van de publieksprijs ontvangt op 30 september de RAB Radio Publieksprijs en een bedrag aan radiozendtijd.

Op 30 september vindt de feestelijke uitreiking plaats van de RAB Radio Awards bij Undercurrent Spaces Amsterdam. RAB is dit jaar hoofdsponsor van de ADCN en in samenwerking met ADCN worden dit jaar de volgende prijzen uitgereikt:
1. Vakprijs: Goud, Zilver en Brons
2. Radio-adverteerder van het jaar (nieuw)
3. Publieksprijs van het jaar. (nieuw)

De radiostations en de ADCN leden hebben een longlist samengesteld van commercials die vanaf juli 2009 zijn uitgezonden. In totaal staan op de longlist 148 radiocommercials. Eind augustus worden de nominaties bekend gemaakt van de vakprijzen.

Er zijn 3 criteria die afzonderlijk en in onderlinge samenhang worden gehanteerd:

1. Creativiteit (spotlengte, copy, geluid, stemgebruik, etc.)
Op welke creatieve manier is gebruik gemaakt van de mogelijkheden van radio, waardoor de spot opvalt. Is goede humor dan toch weer de topscoorder van het elftal of zijn er andere wijze van creativiteit met tekst en geluid die winnaarpotentie verraden?

2. Uniciteit (origineel, uniek en onderscheidend)
In hoeverre is de uiting enig in zijn soort. Lijkt de spot puur en zuiver en onmiskenbaar bij de afzender te passen, klopt de ‘branding’ met die van de afzender?

3. Effectiviteit (interessante boodschap, zet luisteraar aan tot actie)
Is de boodschap duidelijk en helder of worden we afgeleid door nietszeggende bijzaken. Roept de spot de gewenste reactie van de luisteraar op?

Nieuw dit jaar is de radio-adverteerder van het jaar. Op basis van een longlist kiest de vakjury een shortlist waarbij de volgende factoren een rol spelen: consistentie, aansprekende en herkenbare commercials, inspelen op uitzendtijdstippen etc. Ook deze nominaties worden eind augustus bekend gemaakt.

Directeur RAB George Bohlander: “Nederland luistert steeds meer naar radio. En adverteerders schakelen radio steeds vaker in. Terecht want radio is een geweldig medium voor wie het goed weet te gebruiken. Toch valt er nog wel wat te verbeteren aan de creatieve kwaliteit van radioreclame. Reden voor RAB om creativiteit centraal te stellen. Samen met de ADCN willen we de RAB Radio Awards laten uitgroeien tot dé radioprijzen van Nederland die autoriteit geven aan onze vakbranche. Op deze wijze streven we naar een bredere creatieve betrokkenheid bij radio, want de beste reclame voor radio zijn steengoede radiospots!”

www.radiocommercial.nl
www.rab.fm

Weergaven: 57

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden