Nederlands MediaNetwerk

Onderzoek: “Nederlandse fashion retailers zijn slecht vertegenwoordigd op mobiel”

Consumenten gebruiken steeds meer hun mobile devices om informatie op te zoeken en om online aankopen te doen. Zijn Fashion Retailers in Nederland hier al op voorbereid? Niet echt goed blijkt uit onderzoek door Mobile Marketing Nederland..

50 populaire modezaken zijn onder de loep genomen en slechts 24 procent heeft een mobile website. Het gebruik van een normale website is meestal zeer gebruiks onvriendelijk en heeft een zeer groot negatief effect op bijvoorbeeld online sales conversie. Het mobiel gebruik groeit hard en daardoor zal dit effect op de online sales alleen maar groter gaan worden. Verder blijkt uit onderzoek dat 24 procent van de fashion retailers een iPhone app heeft en 12 procent heeft een iPad app.  Ongeveer 60 procent van alle smartphones draait op het Android platform. Slechts 12 procent van de fashion retailers heeft echter Android app.

 

Richard Otto (oprichter Mobile Marketing Nederland) “Opmerkelijk is het zeer beperkte gebruik van mobile sites door fashion winkels. Consumenten gebruiken immers steeds vaker hun telefoon voor, tijdens het shoppen. Fashion winkels die geen mobile presence hebben, zullen straks keihard omzet mislopen.”

 

Weergaven: 285

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden