Nederlands MediaNetwerk

Wie vanuit Europa vaak 'over de grens' schrijft (voornamelijk over Noord Amerika) en op zoek is naar een betrouwbare 'bron' of een quote van een ervaren 'autoriteit' kan nu de hulp inroepen Peter Shankman's HARO - Help a Reporter Out™. (http://www.helpareporter.com/press/)

HARO is een geweldige hulpmiddel voor het vinden van bruikbare journalistieke 'bronnen' en 'experts'. De dienst werkt heel eenvoudig door, met behulp van query's, e-mail en twitters, journalist en 'bron' met elkaar in contact gebracht.

Een verzoek begint met het invullen van een formulier (met de gegevens over de journalist, het blad/tijdschrift of omroep, een duidelijke omschrijving van het 'onderwerp/verzoek', etc). Na het invullen van het formulier wordt de 'vraag' opgenomen in een e-mail waarop ruim 45.000 abonnees kunnen reageren.

Uit eigen ervaring weet ik dat je nooit lang op een reactie hoeft te wachten. Over het algemeen komen de eerste reacties al na enkele uren binnen (geweldig als je een 'super-urgente' deadline hebt). En dan begint het journalistieke 'handiwork' pas echt. Afhankelijk van het onderwerp kan het selecteren van bruikbare bronnen nogal wat tijd in beslag nemen.

Als correspondent in de Verenigde Staten heb ik het afgelopen jaar regelmatig gebruik gemaakt van HARO. Wat mijn opvalt is dat HARO werkelijk waardevolle bronnen oplevert. Tussen de reacties treft ik over het algemeen maar weinig onbruikbare troep aan. Inmiddels heb ik mijn netwerk van experts behoorlijk kunnen uitbouwen.

En nu maar afwachten of er iemand een vergelijkbaar initiatief in Nederland start...

Meer informatie:
-Peter Shankman: http://shankman.com/
-HARO - Help a Reporter Out™: www.helpareporter.com/press/

Weergaven: 121

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden