Nederlands MediaNetwerk

Edelmanheeft Hinfelaar PR, Life & Health Communications overgenomen. Dit communicatie-adviesbureau is sinds 1998 een bekende speler op het gebied van health en food PR. Edelman versterkt hiermee zijn positie als full service PR-bureau in Nederland. Het bedrijf telt na de overname 55 medewerkers.

Annemieke Kievit, general manager Edelman Nederland: “Onze nieuwe collega’s verbreden en verdiepen onze bestaande expertise op het gebied van health, food en consumer PR en brengen essentiële health public affairs kennis met zich mee. Het team behoort op strategisch en creatief gebied tot de beste die ik in ons vak ben tegengekomen.”

Marc Hinfelaar, oprichter en directeur Hinfelaar PR, treedt toe tot het management team van Edelman Nederland en zal de gecombineerde consumer, health en food units aansturen in de vestigingen te Amsterdam en Baarn. Deze vestigingen worden voortgezet onder de bestaande merken Edelman en Hinfelaar PR.

“Deze samenvoeging biedt onze klanten en medewerkers toegang tot Edelman’s internationale netwerk met brede expertise in stakeholder engagement, CSR en Digital. Ook kunnen we nu gebruik maken van het intellectueel eigendom zoals de Trust Barometer, de Health Engagement Barometer en het goodpurpose onderzoek,” zegt Marc Hinfelaar. “Onze visies op het vak, de waarde van mensen en ondernemen sluiten goed op elkaar aan. Bovendien draaien beide bureaus – ook in deze moeilijkere tijden – zakelijk gezien uitstekend. Het is dan ook een perfecte match.”

Het zevenkoppige team van Hinfelaar PR werkt op dit moment voor leidende bedrijven in farma en healthcare zoals Pfizer, European Charcot Foundation en Boehringer Ingelheim en op food gebied voor onder meer Voorlichtingsbureau Brood en Tivall. Edelman Nederland heeft naast food, consumer en health ook sterke corporate en technology divisies. De teams werken samen met onder andere Shell, Starbucks, PepsiCo, Microsoft en LinkedIn en op health gebied met onder meer MerckSerono, MSD, Chefaro en Servier.

Edelman is het grootste onafhankelijke PR-bureau ter wereld met 3.400 medewerkers verdeeld over 53 kantoren in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Azië. Het Nederlandse kantoor, gevestigd op de Zuidas in Amsterdam, telt 50 communicatieprofessionals en diverse gespecialiseerde teams: Corporate, Consumer Brands, Healthcare en Technology. Edelman Nederland won dit jaar een gouden Sabre award voor de Dettol campagne voor Reckitt Benckiser. Edelman is als full service PR-bureau sterk in het plannen, organiseren en uitvoeren van corporate, crisis- en marketingcommunicatieprogramma’s voor (inter)nationale bedrijven en organisaties.

Hinfelaar PR biedt sinds 1998 de beste antwoorden op communicatievraagstukken uit de wereld van gezondheid, voeding, welzijn en leefstijl. De bureau-aanpak is gericht op het leggen van verbindingen tussen bedrijven, consumenten, media, overheden en instellingen, zodat de juiste informatie bij de juiste mensen komt. De medewerkers van Hinfelaar PR koppelen hun frisse denkkracht aan een gezonde dosis creativiteit en een hands-on mentaliteit. In een open en persoonlijke sfeer vertalen zij ambities en bedrijfsdoelstellingen van klanten helder naar slimme communicatiestrategieën, krachtige kernboodschappen, duidelijke doelgroepen, relevante media en creatieve middelen – inclusief een goede uitvoering en gedegen resultatenmeting. Hinfelaar PR vraagt, spiegelt, prikkelt en adviseert – om deuren te openen die anders gesloten blijven, bijvoorbeeld naar de journalistiek en de media, naar patiëntenorganisaties, branche-organisaties en naar overheden. Zo draagt Hinfelaar PR bij aan het persoonlijke en zakelijke succes van zijn opdrachtgevers.

www.edelmanpr.nl
www.hinfelaarpr.nl

Weergaven: 71

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden