Nederlands MediaNetwerk

Philips en Ridley Scott:10 finalisten Tell It Your Way filmmakers wedstrijd

Philips en Ridley Scott Associates maken vandaag de namen bekend van de tien gelukkige finalisten van de wereldwijde wedstrijd voor filmmakers, ‘Tell It Your Way’. De legendarische Hollywoodregisseur Sir Ridley Scott, bekend van Alien (1979), Blade Runner (1982) en Gladiator (2000), zal persoonlijk de definitieve winnaar selecteren.

Met de wedstrijd,Tell It Your Way, biedt Philips filmmakers in spé de kans om een eigengemaakte film te laten beoordelen door Ridley Scott. De competitie maakt deel uit van de Parallel Lines-campagne dat eerder dit jaar is bekroond met de inaugurele Grand Prix voor filmvakmanschap in Cannes.

Voor de Tell It Your Way competitie hebben alle deelnemers zelf een shortfilm van maximaal drie minuten moeten maken, op basis van dezelfde zesregelige dialoog die Philips gebruikte in de reeks Parallel Lines shortfilms. Deze werden geregisseerd door de RSA-regisseurs Carl Erik Rinsch, Greg Fay, Johnny Hardstaff, Jake Scott en Hi-Sim.

Ondanks een korte productietijd van slechts twaalf weken kwamen er 600 inzendingen binnen, waarvan er 306 doorgingen naar de eerste selectieronde. Uiteindelijk werden er tien finalisten gekozen door een jury van vertegenwoordigers van RSA, de British Academy of Film & Television Arts (BAFTA) en Philips. De jury beoordeelde de films op creativiteit en originaliteit van het verhaal, gebruik van de Parallel Lines dialoog en technische prestaties.

De films van de finalisten en de andere deelnemers zijn te zien op YouTube via www.youtube.com/philipscinematv. Vanaf vandaag kan iedereen hier stemmen op zijn of haar favoriete film door op het ‘thumbs up’ of ‘thumbs down’ icoon te klikken. De vijf films die op 5 september om middernacht de meeste stemmen hebben gekregen gaan door naar de finale, waarin Ridley Scott de uiteindelijke winnaar zal kiezen. Deze wordt op 21 september bekend gemaakt. De publieke stemmingsronde voor de publiekswinnaar gaat op YouTube door tot 19 september.

De publiekswinnaar krijgt VIP-tickets voor de New-Yorkse of Londense première van een RSA-film, inclusief reis, drie hotelnachten en zakgeld, plus een Philips Cinema 21:9 TV. De door Ridley Scott aan te wijzen uiteindelijke winnaar van de ‘Tell It Your Way’-competitie wordt beloond met een week lang professionele ervaring op één van de kantoren van RSA (Los Angeles, New York, Londen of Hong Kong), zeven overnachtingen, zakgeld en een Philips Cinema 21:9 televisie. De winnende film wordt bovendien vertoond op www.philips.com/cinema.

“Ik vind het geweldig om mee te werken aan een project dat ambitieuze regietalenten stimuleert. Ik ben ook razend benieuwd hoe de finalisten omgaan met die zesregelige dialoog,” verklaarde Sir Ridley Scott.

De Parallel Lines films brengen de bioscoopervaring van de Philips televisies tot leven en dragen de boodschap van de campagne uit: “There are millions of ways to tell a story. There’s only one way to watch one.” Parallel Lines illustreert het streven van Philips om de bioscoopervaring van de Philips televisies tot leven te brengen. Elke film laat zien dat alleen de Ambilight-technologie, de bekroonde beeldkwaliteit en het superieure geluid van Philips tv’s in staat zijn de beste bioscoopervaring thuis te creëren. De ‘Tell It Your Way’ competitie biedt ambitieuze, talentvolle filmmakers de kans om deel uit te maken van dit unieke, wereldwijde filmproject.


Over de 10 finalefilms:


Baby Time – We zien een als eenhoorn verklede acteur die wanhopig op weg is door de nacht. Grappige, eigenzinnige komedie met uitstekende timing en een zoet einde. Prima gefilmd en gemonteerd door de Franse regisseur Cedric Petitcollin. Geweldige humor, fraaie acteerprestaties en knap verwerkte verhaallijn.



Porcelain Unicorn – Een porseleinen eenhoorn zorgt voor traumatische oorlogsherinneringen en een aandoenlijke afloop. Gevoelig geregisseerde en goed gemonteerde film met uitstekende acteerprestaties, fotografie en art-direction. Zeer professionele productie die zich onderscheidt door vakmanschap op alle onderdelen.



Honey Moon – Deense film met dreigende sfeer die doet denken aan Psycho, waarin een man na een motelmoord met een optisch apparaat het verleden herbeleeft. Intrigerend vanaf de eerste beelden, met een sterk sci-fi-element dat zowel inhoudelijk als esthetisch uitstekend is vertolkt. Deze goed gecaste film blijft je bij door zijn originaliteit en lugubere sfeer.



El Otro Lado – Indringend verhaal over de duistere aspecten van mensensmokkel. De tragische afloop heeft een sterke impact en dwingt de kijker tot nadenken over de ernst van het onderwerp. Een krachtig en overtuigend filmverhaal.



Lilicorne – Simpel en aandoenlijk Frans verhaal over een moeder die haar dove kind redt. Heel naturel geacteerd met gebruik van gebarentaal.



Home Movies – Roerende en geloofwaardige film over een man wiens leven wordt verteld aan de hand van homevideofilmpjes. De film, die op videotape werd gedraaid, maakt op een originele manier gebruik van de dialoog.



The Deal – Een als eenhoorn opgetuigde koe is de oorzaak van een mislukte criminele deal. Goede humor, geweldige casting en fotografie, en een perfecte soundtrack. Vermakelijke, Tarentino-achtige productie, uitstekend uitgevoerd.



Iris – Jongen en meisje slaan na mislukte moordpoging op de vlucht voor het gezag. Coole, fraai gestileerde korte film met interessante karakters. Scenario, cinematografie, special effects en art-direction van hoog niveau.



The Craftsman – Mysterieuze thriller met subtiele, goed gedoseerde verhaallijn en sterke spanningsopbouw. Bijzondere locatie, doordachte art-direction en geluidsscore creëren sterke filmische sfeer.



Redemption – Nazisoldaat staat voor aangrijpend dilemma als hij een joods meisje ontdekt dat zich schuilhoudt in de ruïnes van een dorp. Gevoelig verfilmd verhaal met uitstekende acteerprestaties en geloofwaardige special effects en art-direction.



www.philips.com/cinema
www.youtube.com/philipscinematv

Weergaven: 42

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Reactie van Mark Sedney op 27 Augustus 2010 op 9.30
Wellicht leuk om ook een Nederlandse inzending onder de aandacht te brengen die helaas niet tot de laatste 10 behoort: 'Reflection' van regisseur Mark van Welzenis. http://www.youtube.com/watch?v=p8psEzG_0HA

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden