Nederlands MediaNetwerk

In 2010 zullen de omzet- en winstcijfers van internetbureaus een grote groei laten zien. Een sterk signaal dat na een jaar van stilstand de online industrie goed uit de crisis komt. Dat voorspelt branchevereniging Platform Internet Bureaus Nederland (PIBN) na een onderzoek onder haar leden.

PIBN vertegenwoordigt de beste internetbureaus in Nederland. Elk jaar vullen leden een uitgebreide enquête in over de ontwikkelingen van hun marktcijfers. Een analyse van de gezamenlijke ontwikkeling wordt gezien als een representatieve tendens binnen de gehele branche. Het onderzoek is uitgevoerd door Heliview Research.

In het onderzoek kijkt PIBN naar de forecast voor het komende jaar. Uit de prognose voor 2010 blijkt dat de omzet en winstcijfers zich dit jaar sterk zullen ontwikkelen. Voor de omzet wordt een groei verwacht van 9%. Dat leidt tot een winstverwachting die 38% hoger ligt dan vorig jaar. Het herstel van de winstmarges brengt de resultaten weer bijna op het niveau van voor de crisis.

Op basis van hetzelfde onderzoek zijn de werkelijke marktcijfers over 2009 conform de prognose van vorig jaar. De gemiddelde omzet en winst van de internetbureaus daalde in 2009.

Volgens PIBN directeur Jonas Nouwen, is het iets te vroeg om te concluderen dat de internetbureaus de financiële crisis voorbij zijn. “De cijfers geven aan dat de branche na een mager jaar weer terugkomt op het oude niveau van voor de crisis. Het beeld is positief en dat stemt optimistisch.” Volgens Nouwen is het vlugge herstel van de internetbranche ook een signaal dat steeds meer bedrijven, ondanks economisch slechte tijden, een overstap hebben gemaakt naar online dienstverlening. “Goede online dienstverlening behoort voor veel bedrijven tot de kernactiviteit en is bijna niet meer weg te denken uit onze moderne maatschappij. Het is voor onze branche positief dat bedrijven, ook als het slecht gaat, toch blijven investeren en innoveren”, aldus Nouwen.

www.pibn.nl

Weergaven: 45

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden