Nederlands MediaNetwerk

Ongeveer de helft (46 procent) van de jongeren tussen de 18 en 25 brengt inmiddels evenveel tijd door met het bekijken van online video als met het kijken naar televisie. Daarmee lijkt online video hard op weg het traditionele televisie kijken in te halen. Dit blijkt uit een Brits onderzoek onder ruim 2000 volwassenen. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van RealNetworks, ontwikkelaar van ’s werelds eerste platform-onafhankelijke mediaspeler.

Uit het onderzoek blijkt verder dat voor ruim een derde (32 procent) van de jongeren online video inmiddels het voorkeursplatform is geworden. Consumenten die ouder zijn, geven nog steeds de voorkeur aan televisie kijken, maar ook onder de 36-45 -jarigen is er al een aanzienlijk deel (20 procent) dat ten minste 50 procent van zijn kijktijd op een computer doorbrengt.

"De onderzoeksgegevens bevestigen een trend die al geruime tijd gaande is, maar de snelheid ervan verrast zelfs ons als direct betrokkenen in online video. De ervaring leert dat trends in Groot Brittannië vaak vergelijkbaar zijn met ontwikkelingen in Nederland. We verwachten dan ook dat Nederlandse jongeren online video ook als voorkeursplatform zullen gebruiken", aldus Marili 't Hooft-Bolle, Managing Director EMEA Consumer voor RealNetworks

Uit het YouGov-onderzoek blijkt verder dat er een duidelijke behoefte is aan video kijken op mobiele telefoons. Zeventig procent van de respondenten kon ten minste één gelegenheid - bijvoorbeeld in een trein, metro of bus - noemen waarbij ze naar een video zouden willen kijken, maar slechts enkelen kijken ook daadwerkelijk video op hun mobieltje. Slechts 10 procent van de respondenten keken meer dan 10 minuten mobiele video per week. Reden hiervoor is dat bijna een derde van de respondenten (31 procent) het downloaden van mobiele video te duur vindt. Anderen haken af door de perceptie dat het tijdrovend en ingewikkeld is (13 procent) om video op je mobiel te kijken.

Marili 't Hooft-Bolle, Managing Director EMEA Consumer voor RealNetworks: "Dit zijn fundamentele veranderingen in de manier waarop we video consumeren. Het zenden van één-naar-velen, zoals dat plaatsvindt bij traditionele televisie is een model dat sommigen nog goed past, maar wel op zijn retour is en het is duidelijk dat één-op-één on-demand-video het over zal nemen. Het onderzoek toont ook duidelijk aan dat er steeds meer behoefte is aan het bekijken van video op andere apparaten, zoals de mobiele telefoon en de iPad.

RealNetworks is één van de partijen die zich hierin specialiseert. Onze onlangs geïntroduceerde versie van de gratis RealPlayer SP maakt het al mogelijk om web-video's te downloaden en rechtstreeks naar mobiele telefoons of andere apparaten zoals iPad over te zetten. In toekomstige releases zullen we het delen van videocontent over meerdere video-apparaten nog verder vereenvoudigen."

RealPlayerSP (RPSP) is de nieuwste software van RealNetworks. RPSP is geheel gericht op het bewaren en mobiel maken van je favoriete video’s, ongeacht of dit eigen beelden zijn, of video’s afkomstig van internet. Wereldwijd worden er met RealPlayer SP meer dan 200 miljoen videos per maand van het web gedownload.

Het onderzoek werd uitgevoerd door het Britse onderzoeksbureau YouGov onder 2124 Engelse volwassenen. Het onderzoek werd online uitgevoerd.

www.realnetworks.com

Weergaven: 82

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Reactie van Marc Jansen op 18 Juni 2010 op 13.21
Typisch!

"Ongeveer de helft (46 procent) van de jongeren tussen de 18 en 25 brengt..."
Het onderzoek werd uitgevoerd door het Britse onderzoeksbureau YouGov onder 2124 Engelse volwassenen.

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden