Nederlands MediaNetwerk

Minder dan 10% van de Nederlandse bevolking heeft een EHBO-diploma en 42% geeft aan geen eerste hulp te kunnen verlenen vanwege een gebrek aan kennis. En dat terwijl juist die eerste minuten, voordat de ambulance arriveert, cruciaal zijn om een leven te redden of de gevolgen van letsel te beperken. De Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO biedt daarom een applicatie aan die mogelijk levens kan redden en blijvend letsel kan voorkomen. De applicatie laat je binnen enkele seconden zien hoe je moet handelen bij een hartaanval, verslikking of huis- tuin- en keukenongevallen.

Na de aardbeving in Haïti begin dit jaar, kwam het nieuws naar buiten dat een Amerikaanse filmmaker zijn leven had te danken aan een Amerikaanse First Aid applicatie. Deze liet hem zien hoe hij zijn wonden moest behandelen en leerde hem hier naar te handelen. De applicatie waarschuwde hem tevens om niet in slaap te vallen, waardoor hij zijn wekker elke 20 minuten liet af gaan. Ongeveer 64 uur later werd hij levend onder het puin vandaan gehaald.

Precies om bovenstaande reden lanceert de KNV EHBO deze Nederlandstalige applicatie voor de iPhone. Dankzij een overzichtelijke navigatie is binnen enkele seconden te zien hoe je moet handelen bij verschillende noodsituaties. “De informatie in de applicatie is geen lesboekinformatie. Omstanders kunnen vaak de ernst van het letsel niet goed inschatten omdat ze niet over voldoende kennis beschikken. Vandaar ook niet de vraag: ‘Wat te doen bij een hartstilstand?’, maar: ‘Je treft een versuft persoon aan. Wat moet je doen?’”, vertelt Marion van den Hurk-Dittmar, instructeur Eerste Hulp. De handelingen worden stap voor stap en met gedetailleerde foto’s uitgelegd.

De applicatie kent naast informatie over levensbedreigende situaties, ook praktische informatie die men nodig heeft bij veelvoorkomende kleine ongevallen. Denk bijvoorbeeld aan schaaf- en snijdwonden, splinters en kneuzingen.

De iPhone-applicatie kent echter nog meer belangrijke eigenschappen. Zo kan men met één druk op de knop 112 bellen en kan de huidige positie direct bepaald worden door middel van GPS, zodat hulpdiensten sneller ter plaatsen kunnen zijn.

De applicatie zal regelmatig worden aangevuld met relevante nieuwe onderdelen en functionaliteiten. Vanaf vandaag is de KNV EHBO iPhone-applicatie voor bepaalde tijd gratis te downloaden in de Apple App Store.

www.koninklijke-ehbo.nl 

 

Weergaven: 41

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden