Nederlands MediaNetwerk

Sanoma: Food-introducties in trek bij Nederlandse vrouwen

Nederlandse vrouwen lopen meestal niet voorop als het gaat om het uitproberen van nieuwe producten. Maar wel op het gebied van voeding. Dit blijkt uit het onderzoek Het Fijne van Vrouwen dat in opdracht van Sanoma Uitgevers is uitgevoerd door onderzoeksbureau TNS NIPO.

Als het gaat om voeding zijn veel Nederlandse vrouwen innovators of early adopters: zij zijn meestal één van de eersten die een nieuw product kopen zodra het in de winkel ligt. Zo’n 35% van de vrouwen valt in deze categorie. Ter vergelijking: als het gaat om huidverzorging of cosmetica is slechts 12% van de vrouwen een early adopter, bij kleding 25%. Het zijn vooral hoogopgeleide vrouwen, welstandige vrouwen en moeders met thuiswonende kinderen die zich laten classificeren als innovators binnen het segment voeding.

Vrijwel alle Nederlandse vrouwen vinden het belangrijk om gevarieerd te eten. Maar in de dagelijkse praktijk blijkt dit niet zo eenvoudig. De helft van de vrouwen vindt het lastig steeds weer te moeten bedenken wat ze ’s avonds zullen eten. Ruim een derde van de vrouwen wil ook gevarieerder eten. De voornaamste reden dat ze nu niet gevarieerd genoeg eten is een gebrek aan inspiratie (54%). Meer inspiratie is dus zeer welkom. En dat kan ook een verklaring zijn voor het feit dat relatief veel Nederlandse vrouwen graag nieuwe voedingsproducten uitproberen.

Tv, tijdschriften en internet zijn veel gebruikte inspiratiebronnen als het gaat om voedingsproducten. Mobiel internet staat hierbij nog in de kinderschoenen. Slechts 3% van de vrouwen geeft aan internet via haar mobiel als inspiratiebron voor de dagelijkse maaltijd te gebruiken (mannen 6%). Maar met het snel groeiende aantal smartphones in Nederland mag worden verwacht dat dit percentage de komende tijd zeker zal toenemen.

Recepten blijven belangrijk voor vrouwen: 60% vindt het leuk om nieuwe recepten uit te proberen. Datzelfde hoge percentage scheurt wel eens recepten uit tijdschriften. Eén op de vijf vrouwen kijkt ook op de verpakking van voedingsproducten voor recepten of tips.

In het onderzoek Het Fijne van Vrouwen wordt de Nederlandse vrouw breed in kaart gebracht. Hoe ziet ze zichzelf, hoe zou ze willen zijn? Wat vindt ze onmisbaar in het leven, waar geniet ze van? Welke rollen vervult ze, wat is haar levensstijl? En wat zijn haar behoeftes op het gebied van uiterlijke verzorging, mode, woninginrichting, reizen, gezondheid en voeding? De resultaten van het onderzoek zijn vergelijkbaar met resultaten van onderzoeken uit 2005 en 2000.

Het - online - onderzoek werd uitgevoerd door TNS NIPO in opdracht van Sanoma Uitgevers onder 1.332 vrouwen en 574 mannen tussen 18 en 65 jaar (representatief voor gemiddeld Nederland). Een deel van de resultaten van het onderzoek Het Fijne van Vrouwen is beschikbaar in de vorm van een presentatie.

www.sanoma-adverteren.nl/onderzoek
www.sanoma-uitgevers.nl

 

Weergaven: 62

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden