Nederlands MediaNetwerk

Vanaf vandaag is er het vernieuwde NU.nl: breder, groter, met meer ruimte en makkelijkere navigatie naar de extensies. Het design van Nederlands grootste nieuwssite NU.nl is aangepast om beter aan te sluiten op de grotere pc- en laptopschermen die er in omloop zijn, waarbij de herkenbare overzichtelijkheid is behouden. De website streeft op deze manier naar een optimale gebruikservaring.

Het nieuwe NU.nl is breder, het lettertype is groter, evenals de regelafstand en het kleurgebruik is rustiger. Niet eerder vond er op deze schaal een vernieuwing plaats van NU.nl. In de nieuwe versie staan de social media-knoppen bij de artikelen overzichtelijk op een rij. De extra content die NU.nl biedt via extensies als bijvoorbeeld NUjij, NUsport en NUzakelijk, verhuizen in het nieuwe design van de linkerzijkant naar tabs bovenaan de pagina.

Uitgever Sander Stallinga: “De verandering volgt de strategie om op elk platform een optimale gebruikservaring te bieden. Zo is NU.nl voor verschillende mobiele platformen zoals diverse soorten smartphones en tablets en voor diverse outdoor locaties ook op maat gemaakt. De eerste reacties zijn overwegend positief, we zijn inmiddels het trending topic op Twitter.”

Laurens Verhagen, hoofdredacteur van de nieuwssite: “NU.nl is nooit op deze schaal vernieuwd. De oude site voldeed nog goed, we zaten niet met de handen in het haar. Dat zien we ook aan de bezoekersaantallen, we blijven groeien. We zitten nu op de 5,5 miljoen unieke bezoekers per maand. Maar toch wilden we zoals op elk platform de beste gebruikservaring bieden. Pc- en laptopschermen zijn de afgelopen jaren aanzienlijk groter geworden en NU.nl groeit daarin mee.”

Ondanks het nieuwe design lijkt de nieuwe site in veel opzichten op de oude versie. Verhagen: “Onze kracht ligt in de herkenbaarheid en de overzichtelijkheid. Als marktleider kunnen we het ons niet permitteren de hele boel om te gooien. En dat hebben we goed vast weten te houden.”

Reageren op het nieuwe NU.nl is mogelijk door te Twitteren met hashtag #nieuwnu, naar de facebookpagina te gaan of te mailen naar nieuw@nu.nl.

Het nieuwe design betekent heel concreet dat de advertentieformaten op NU.nl meegroeien en dat er twee nieuwe posities bij zijn gekomen: een leaderboard op de voorpagina en een bottom leaderboard op alle pagina’s. De tarieven voor deze nieuwe posities zijn € 20,- CPM. De tarieven voor de overige uitingen blijven gelijk. De radicale uitingen komen nu qua vorm en formaat nog beter tot hun recht.

www.nu.nl 
www.sanomamedia.nl

Weergaven: 58

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden