Nederlands MediaNetwerk

Sanoma Uitgevers en Sanoma Digital krijgen één merknaam: Sanoma Media Netherlands

Sanoma Uitgevers en Sanoma Digital gaan zich nadrukkelijker – gezamenlijk - als Mediabedrijf positioneren en één merknaam hanteren: Sanoma Media Netherlands (vanaf 5 april 2011). De komende maanden wordt de rebranding voorbereid. Deze naamsverandering sluit aan op de integratie op internationaal niveau van Sanoma Magazines en Sanoma Entertainment. Deze nieuwe divisie gaat Sanoma Media heten. Door Sanoma Magazines te integreren met Sanoma Entertainment wordt er concrete TV kennis en expertise in bewegend beeld toegevoegd aan de huidige print en digitale expertise.

Het hanteren van Sanoma Media als overkoepelende merknaam heeft geen gevolgen voor de organisatiestructuur. Print en digitaal bevinden zich in een andere lifecycle, zijn verschillende businesses, met een eigen klantenpakket, werkwijze en doelstelling. Dit vereist focus en specialisatie: de onderverdeling Print en Digitaal blijft dan ook bestaan. De kracht van Sanoma ligt in het feit dat Sanoma één Mediabedrijf is waar expertises gebundeld kunnen worden in crossmediale proposities. Dit komt in de naam Sanoma Media tot uiting.

Om haar positie als Mediabedrijf verder uit te bouwen, gaat Sanoma Media ook kijken naar de kans die bewegend beeld zou kunnen bieden. Bewegend beeld gaat een steeds grotere rol spelen in digitale media. Dit is nu op internet al het geval, maar wordt door de groei van mobiel en de komst van de tablets van steeds groter belang.

Dick Molman – CEO: “Wij willen de komende jaren als Mediabedrijf blijven groeien. Dit betekent onze positie in de print- en eventsmarkt stabiliseren, groeien in digitale media en ook uitbreiding van ons portfolio met bewegend beeld. We werken nu al met bewegend beeld in onze apps, op NU.nl, Zie.nl en in veel van onze online titels. Toevoeging van dit mediumtype aan ons portfolio versterkt onze positie als Mediabedrijf: we bieden media- en marketingkennis aan op 4 terreinen: print, digitaal, events en bewegend beeld.”

www.sanomadigital.nl
www.sanoma-uitgevers.nl

Weergaven: 51

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden