Nederlands MediaNetwerk

Sanoma Uitgevers zet nieuwe organisatiestructuur neer

Per 1 januari zal Sanoma Uitgevers een nieuwe structuur krijgen. De nieuwe structuur is gebaseerd op twee pijlers: digitaal en print. De merknamen Jonge Gezinnen, SMM en ilse media verdwijnen. Alle digitale activiteiten van Sanoma, haar dochters Jonge Gezinnen en Sanoma Men’s Magazines worden gebundeld onder wat nu nog ilse media is, onder de naam Sanoma Digital. Aansturing van deze digitale organisatie blijft in handen van Michiel Buitelaar. Joris van Heukelom is directeur van ilse media en straks dus van Sanoma Digital.

Alle printactiviteiten worden ondergebracht bij Sanoma Uitgevers, aangestuurd door Henk Scheenstra. Inzet van de reorganisatie is flexibiliteit en een grotere commerciële focus. Ook moeten de personeelskosten worden teruggedrongen. Dick Molman geeft aan dat arbeidsvoorwaarden worden versoberd en dat het aantal FTE's zal worden gereduceerd. Ontslagen sluit hij daarbij niet uit.

Nederlands MediaNieuws sprak met Joris van Heukelom over de ambities van Sanoma Uitgevers op digitaal gebied.

Joris van Heukelom: "De nieuwe structuur is gebaseerd op twee pijlers, print en digitaal. Die laatste pijler vormt ook de brug naar Sanoma Digital. Hiermee bundelen we het digitale netwerk. Onder de vlag van ilse media is de laatste jaren gebouwd aan een sterk portfolio, een groot bereik, een verpersoonlijking van de klantrelaties en veel in-house digitale kennis. Denk aan een nieuwe unit online marketing die dagelijks vele sites optimaliseert en zorgt dat dingen structureel vindbaar zijn of onze usability-competencies die zijn uitgebreid. Daarnaast hebben we bijvoorbeeld ook geïnvesteerd in verschillende targettingtechnieken en marketing partnerships. Op die laatste ben ik erg trots.

De banner en button van weleer zijn nog steeds zinvol maar soms niet meer toereikend om een antwoord te bieden op bepaalde adverteerdersbehoeften. Zeker als we complexere merk- en communicatie-effecten willen faciliteren kunnen marketing partnerships hierop een antwoord geven. Met onder andere Shell, Bank Giro Loterij, Nivea of Achmea hebben we dergelijke substantiële digitale partnerships de afgelopen weken en maanden reeds gesloten. Formats en concepten worden tailor made ontwikkeld. Daarna wordt ons online bereik op een intelligente manier ingezet richting die formats.

Dit soort dingen moet je breed over de digitale portfolio kunnen ontwikkelen. Dit voorbeeld geeft aan waarom de stap van ilse media naar Sanoma Digital extreem zinvol is. Het schept ook eenduidigheid richting de adverteerdermarkt en het legt voor een deel ook onze ambitie uit om als innovatief mediabedrijf nieuwe wegen te faciliteren tussen adverteerders en hun publiek. Zowel voor adverteerders met pure merkdoelstellingen als partners die op zoek zijn naar conversie.

Voor consumenten heeft deze naamsverandering geen enkele invloed. De sterke titels zoals bijvoorbeeld Kieskeurig, Nu.nl of Viva.nl blijven wat ze zijn en kunnen zich verder in alle autonomie inhoudelijk ontwikkelen. Want zonder scherpe en goede inhoud, geen bezoekers. Ik hoor inderdaad sommige mensen zuchten dat het toch zonde is van dat digitale oermerk ilse media maar ik vermoed dat ze dan verward zijn met ilse.nl, de zoekmachine van weleer die momenteel onder hoede van Merien, de oprichter, kortelings een revival krijgt."

www.ilsemedia.nl
www.sanoma-uitgevers.nl


Zie ook:

Even bellen met... Michiel Buitelaar
Sanoma Uitgevers: Door nieuwe organisatiestructuur meer commerciële...

Ilse media per 1 januari verder als Sanoma Digital

Weergaven: 755

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden