Nederlands MediaNetwerk

Sanoma: Viva is het eerste Nederlands vrouwenblad op iPad

Het is zover: de lancering van de Viva iPad app. Nederlands eerste vrouwenweekblad met een eigen, unieke versie voor de iPad. Vrouwenweekblad Viva bevindt zich tussen de pioniers van het digitale uitgeven. Met de lancering van de app voor de iPad toont het weekblad haar innovatief vermogen. De app biedt toegang tot het beroemde Viva Forum en de blogs (met een bereik van 1,5 miljoen unieke bezoekers per maand). In de Viva-kiosk wordt een iPad versie van het magazine aangeboden. De combinatie van twee mediumtypes van het Viva-merk is uniek.

“Het Viva iPad magazine gaat verder dan de charme en rust van papier en de snelheid en actualiteit van de site. Het biedt het beste van beide werelden,” zegt Viva-hoofdredacteur Corinne van Duin. “De fotografie uit het blad wordt niet alleen prachtig weergegeven op het iPad scherm maar je ziet ook veel meer beelden waar je eenvoudig doorheen kunt swipen. Je hebt niet 8 maar 88 feestjurkjes. Film- en muziekrecensies komen tot leven met trailers en fragmenten. En waar een illustratie in het blad bij een leuke tekening blijft, gaat Viva op de iPad verder met een animatie.”

Launching partner L'Oréal is blij met de mogelijkheden binnen de app. Matthijs van der Putten van L'Oréal: "Als adverteerder proberen wij steeds op nieuwe manieren met onze doelgroep te communiceren. Waarbij wij voor online de nadruk leggen op het crëeren van content en interactie met de consument via onze advertenties. De iPad is voor ons dan ook een perfect medium om video’s met tips van onze make-up artist te combineren met onze advertenties. Als partner van Sanoma werken wij dan ook graag mee aan de ontwikkeling van nieuwe media zoals de iPad om samen de mogelijkheden te ontdekken."

Uiteraard zijn via de app ook de bekende persoonlijke verhalen, columns, rubrieken en reportages uit Viva lezen. “Alles wat je nodig hebt om jezelf te vermaken, te informeren en met anderen te delen heb je met de Viva iPad app makkelijk bij de hand,” aldus Van Duin. “We maken ook iPad only-artikelen Zo zie je in de eerste speciale editie cabaretière Sara Kroos voor het eerst, voor het laatst én alleen op de iPad in een heuse witte trouwjurk van Mary Borsato.”

De app is gratis te downloaden in de de App Store en de eerste editie van het magazine is gratis. Elke twee weken komt er een nieuwe digitale Viva voor de app voor €2,39. De Viva iPad app wordt vandaag gelanceerd door Raoul Heertje en hoofdredacteur Corinne van Duin op een plek waar alle belangrijke premières plaatsvinden: in theater Tuschinski in Amsterdam.

www.viva.nl/vivaiPad
www.viva.nl
www.sanoma-uitgevers.nl

Weergaven: 48

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden