Nederlands MediaNetwerk

De SBS-groep heeft de maand augustus afgesloten met een gezamenlijk marktaandeel van 26,8%. Familiezender SBS 6 sloot de maand af met een marktaandeel van 12,7%, voor NET 5 was dit een nette 6,5% en Veronica noteerde een prima 7,6%. Met name in het laatste deel van de maand zijn veel nieuwe programma’s met uitstekende cijfers van start gegaan wat veel goeds voor de komende tijd belooft. De websites van SBS beleefden de beste augustusmaand ooit. Het aantal unieke bezoekers groeide met 42% ten opzichte van augustus 2009 en het aantal pageviews met 32%.

Op 22 augustus beleefde de nieuwe zaterdagavondshow met Marc-Marie en een droomstart bij de familiezender met een uitzonderlijk hoog marktaandeel van 24,9%. Op dezelfde avond ging ook het vierde seizoen van Het Beste Idee van Nederland mooi van start. Op zondag doet de nieuwe reeks van Red Mijn Vakantie het uitstekend, met een marktaandeel van 22% scoorde de tweede aflevering tot nu toe het beste. Afgelopen maandag ging de volledig nieuwe Nederlandse maandagavond van SBS 6 succesvol van start met De Leukste Verborgen Cameragrap van Nederland, de tweede editie van Fans! en De Gekste Guinness World Records. Op 11 augustus zond SBS 6 de vriendschappelijke wedstrijd tussen Oekraïne en het Nederlands elftal uit. Deze uitzending behaalde een uitstekend marktaandeel van 20,4%. Voor aanstaande vrijdag heeft SBS 6 de uitzendrechten weten te bemachtigen voor de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2012. San Marino – Nederland wordt vanaf 20.25 uur live uitgezonden.

NET 5 startte op 2 augustus met succes met de nieuwe reality-vooravond. Met name de serie rond het beroemdste kleine stel van Amerika, The Little Couple, en de Australische strandwachten van Bondi Rescue zorgen inmiddels voor een stabiele score in dit timeslot. Op zondag 22 augustus ging het nieuwe seizoen van Grenzeloos Verliefd geweldig van start. Het marktaandeel in de voor NET 5 belangrijke doelgroep Vrouwen 20-34 was met 23,1% uitstekend. De populaire ziekenhuisserie Grey’s Anatomy maakte afgelopen maandag, met een marktaandeel van 30,5% gemeten onder Vrouwen 20-34, de beste start van een reeks nieuwe afleveringen ooit mee. Daarnaast blijven ook crimeseries als Law & Order: SVU en Cold Case het uitstekend doen bij NET 5.

Deze maand voegde Veronica met succes de serie The Big Bang Theory toe aan haar comedy-vooravond. Op de eerste avond resulteerde dit in een geweldig marktaandeel van 21,4% (Mannen 20-34 jaar), alleen het achtuurjournaal scoorde op dat tijdstip beter (zowel onder Mannen 20-34 als in de doelgroep 20-49). Sindsdien staat de serie, samen met onder meer According to Jim en Two and A Half Men, elke werkdag garant voor uitstekende cijfers. Met de succesvol verlopen Veronica Sail In Première startte de zender deze maand met blockbusterfilms op maandagavond. Titels als xXx, Lethal Weapon 4 en The Matrix Reloaded zorgden voor goede cijfers. Van Veronica’s best scorende misdaadserie Criminal Minds ging een nieuwe reeks afleveringen van start met als resultaat een marktaandeel van 12,9%. Ook de series Flashpoint en NCIS blijven voor goede cijfers zorgen.

De websites van SBS beleefden de beste augustusmaand ooit. Het aantal unieke bezoekers steeg met maar liefst 42% ten opzicht van augustus 2009 naar 2,5 miljoen. Het aantal pageviews groeide met 32% ten opzichte van vorig jaar naar ruim 29 miljoen pageviews.

www.sbs.nl

Weergaven: 51

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden