Nederlands MediaNetwerk

SHO opent giro 555 vanwege de ergste droogte in 60jr

De droogte van Afrika kan zo niet langer. Vandaag besloten de Samenwerkende Hulp Organsaties om GIRO 555 open te stellen.

“In delen van Kenia, Ethiopië en Somalië is door het uitblijven van twee regenseizoenen al sinds vorig jaar sprake van zeer ernstige droogte en de verwachting is dat regen nog lang zal uitblijven. Hierdoor worden miljoenen mensen door hongersnood getroffen, de ergste hongersnood in 60 jaar”, aldus de SHO online.

Vorige week ging er al een rekeningnummer open voor voedsel. Het gaat om en gebied waar 23% van de bevolking ondervoedt is, zo laat SHO weten. Bij een percentage boven de 15 wordt er gesproken van een ramp. Eind vorige maand verklaarde de Keniaanse overheid de aanhoudende droogte al als nationale ramp. De VN bracht een factsheet naar buiten. door het uitvallen van de regentijd dreigt er honmgersnood voor miljoenen mensen. En vandaag lieten de SHO weten dat de regen naar verwachting nog jaren op zich zal laten wachten. Dagelijks stromen er honderden mensen de overvolle vluchtelingkampen binnen. ‘Er is langdurig dringende hulp nodig’, aldus de woordvoerder eerder vandaag.

Deelnemers van de SHO zijn: Cordaid Mensen in Nood, ICCO & Kerk in Actie, Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, Save the Children, Stichting Vluchteling, Tear, Terre des Hommes, UNICEF Nederland en World Vision.

Weergaven: 53

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden