Nederlands MediaNetwerk

De ministeries van Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) en Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) stappen per 30 september in op rijksoverheid.nl. De informatie van hun huidige websites is vanaf deze datum te vinden op de rijksbrede website. Per 4 oktober 2010 zijn minszw.nl en minvrom.nl niet meer te raadplegen.

Bij de bouw en ontwikkeling van rijksoverheid.nl is gekozen voor een groeimodel. Dat betekent dat de ministeries gefaseerd instappen en de functionaliteiten in de loop van dit jaar verder worden uitgebouwd en verfijnd. De nieuwe website van de Rijksoverheid is op 31 maart 2010 gelanceerd. Toen zijn vier ministeries ingestapt, samen met Postbus 51 en Regering.nl.

In juli heeft de tweede release plaatsgevonden, met drie nieuwe ministeries. Met de overgang van VROM en SZW (derde release) zijn negen van de dertien departementen in de website opgenomen. In het vierde kwartaal van 2010 volgt de laatste release. Dan gaan ook Buitenlandse Zaken, Defensie, Financiën en Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit deel uit maken van rijksoverheid.nl.

Met de ontwikkeling van één gemeenschappelijke website wordt het gemak van de webbezoekers voorop gesteld. In plaats van 16 websites van het Rijk is eind 2010 alle informatie te vinden op één plek. De herkenbaarheid en toegankelijkheid van de Rijksoverheid verbeteren daarmee. Ook past een rijksbrede website in het kabinetsstreven de overheid beter en doelmatiger te maken.

www.rijksoverheid.nl

Weergaven: 90

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden