Nederlands MediaNetwerk

SKO en Intomart GfK introduceren per 2011 de Metricline Audio Code

In 2011 zal Intomart GfK in opdracht van SKO een nieuwe meettechniek introduceren in het KijkOnderzoek: De MetricLine codetechniek.

SKO heeft in maart 2010 na een tender de contracten voor het kijkonderzoek in de periode 2011-2015 getekend met Intomart GfK en Nielsen Media. Een onderdeel van de tender was de eis om voor de grotere zenders minimaal twee zenderherkenningstechnieken te hebben. Met de voorkeur om er minimaal 1 een codetchniek te laten zijn.

Intomart GfK heeft middels een unieke samenwerking met MetricLine / CIVOLUTION kans gezien om deze techniek te gaan integreren in het bestaande systeem van de Taris5000 meter. Om dit te realiseren zullen de Nederlandse zenders in het audio gedeelte van hun uitzendingen een onhoorbare code verbergen die uitsluitend door de kijkmeters van Intomart GfK wordt herkend.

De combinatie van twee complementaire zenderherkenningstechnieken (fingerprinting & watermarking) zal leiden tot een optimale herkenning van de juiste zender en biedt ook meer mogelijkheden om het snel evoluerende kijkgedrag in kaart te brengen.

Na Frankrijk wordt Nederland het tweede land dat deze audio watermarking techiek voor televisie bereiksonderzoek gaat toepassen.

www.kijkonderzoek.nl

Weergaven: 117

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden